Αθήνα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί, από τις 19 μέχρι 21 Μαρτίου, η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του δικτύου Women Political Leaders (WPL) που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχουν αναλάβει από κοινού με τον συγκεκριμένο φορέα, τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024 και για το λόγο αυτό υπογράφηκε συμφωνητικό από τις τρεις πλευρές.

Το WPL είναι ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών. Αποστολή του είναι να αυξήσει τόσο τον αριθμό, όσο και την επιρροή των γυναικών σε πολιτικές ηγετικές θέσεις.

Σε προηγούμενες συνόδους κορυφής του WPL έχουν συμμετάσχει αρκετές εκατοντάδες γυναίκες βουλευτές και άλλες υψηλόβαθμες πολιτικοί από όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του WPL θα βραβευτούν γυναίκες-πολιτικοί, που με το έργο τους έχουν βοηθήσει στον αγώνα για την απάλειψη των στερεοτύπων και των διακρίσεων στην πολιτική, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ευρύτερη συνεργασία που προέκυψε για τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα δείχνει το δρόμο με την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη σύνοδο κορυφής καθώς δίνει βήμα στις γυναίκες ηγέτιδες του κόσμου και προασπίζει την ισότητα στην πολιτική και κατ’επέκταση σε όλους τους τομείς.

Η κα Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στον αγώνα για την πραγματική ισότητα των γυναικών, το παράδειγμα και το υπόδειγμα είναι δυνατότερο από κάθε ευχή ή προτροπή. Μαζί με σπουδαίες γυναίκες που ηγούνται στο χώρο της πολιτικής παγκοσμίως, θα στείλουμε από την Αθήνα ένα ισχυρό μήνυμα: ισότιμης συμμετοχής παντού.

Τσέκαρε κι αυτά: