Χαρταετός

Ο χαρταετός είναι ένα από τα έθιμα που έχουμε στην Ελλάδα την Καθαρά Δευτέρα και πλήθος κόσμου ανεβαίνει στα λόφους και πηγαίνει σε πάρκα με σκοπό να τον ¨πετάξει” και να ξεκινήσει επίσημα η Σαρακοστή.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο φαγοπότι με τα θαλασσινά και το κόψιμο της λαγάνας, παίρνουμε τον χαρταετό μας και τον πετάμε για να πάει ψηλά στον ουρανό και κάποιοι επιλέγουν να κάνουμε μια προσευχή για να την ακούσει ο Θεός και να τους ευλογήσει.

Οι χαρταετοί υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και χρώματα και μπορούμε να θέλουμε να τους δημιουργήσουμε και μόνοι μας! Είναι ένα πολύ fun task για όσους έχουν παιδιά και θέλουν να καταπιαστούν με χειροτεχνίες.

Αν έχεις στο σπίτι σου μια πλαστική σακούλα, ξυλάκια και λίγη κόλλα, να ξέρεις πως μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου χαρταετό μέσα σε λίγα λεπτά και να κάνει τις δικές του πτήσεις!

Τσέκαρε το βίντεο :

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις με ένα ψαλίδι τα “χερούλια” της σακούλας, και να την ανοίξεις έτσι ώστε να έχει το σχήμα ενός παραλληλόγραμμου. Την κόβεις στο σχήμα που θέλεις και με τα ξυλάκια σου αρχίζεις και χτίζεις τον κορμό πάνω της.

Θα πρέπει στο κέντρο να βάλεις ένα γερό ξύλο έτσι ώστε να μη λυγίζει και περιμετρικά ένα πιο “αδύναμο” ξυλάκι για να χτιστεί ο κορμός. Τα “χερούλια” που έμειναν από τη σακούλα μπορείς να τα κάνεις ουρά για τον χαρταετό σου και να είναι ακόμη πιο ιδιαίτερος!

Τη σακούλα μπορείς να τη βάψεις ότι χρώμα θέλεις και αν θέλεις να βγει μεγάλο ο χαρταετός σου μπορείς να ενώσεις πολλές σακούλες μαζί και να γίνουν ένα μεγάλο κομμάτι! Απλά θα πρέπει να βρεις μεγαλύτερα ξύλα!

Τσέκαρε και αυτά: