Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι η πρώτη γυναίκα και συγχρόνως το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να βγει μπροστά και με τόλμη να διεδικήσει την αρχηγία του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι 38 ετών, γεννημένη στις 4 Ιανουαρίου 1985, άρα ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερω. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά και πολιτικός, ενώ πλέον είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε πρώτη την υποψηφιότητά της για την αρχηγία του κόμματος.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Βέβαια αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως η 38χρονη πολιτικος είναι και διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Η γέννησή της έγινε στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας όπου και μεγάλωσε και εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές της.

Η προσωπική της ζωή

Η Έφη Αχτσιόγλου προστάτευε από την πρώτη στιγμή την προσωπική της ζωή, από τη στιγμή που έγινε στενότατη συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ανέλαβε υπουργικό θώκο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις εκλογές του 2019, τότε έγινε γνωστό πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σχέση με τον επίσης βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Μάλιστα, οι δύο τους έχουν συνάψει ήδη σύμφωνο συμβίωσης, ζουν στο Χαλάνδρι και έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Η πολιτική διαδρομή

Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου το έτος 2015.

Όντας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έχει διατελέσει και διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Εργασίας και μάλιστα είχε επιφορτιστεί με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τσέκαρε κι αυτό: