Έλον Μασκ

Στην πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ και σε όλα τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να μπλοκάρουμε κάποιον χρήστη για τους δικούς λόγους και να μην έχουμε αλληλεπίδραση.

Ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής φαίνεται πως θέλει να σταματήσει το “μπλοκ” ανάμεσα στους λογαριασμούς των χρηστών διότι πιστεύει πως δεν έχει νόημα!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σε μήνυμα που δημοσίευσε στην πλατφόρμα του πρώην Twitter έγραψε πως ο αποκλεισμός θα καταργηθεί διότι δεν έχει νόημα. Όμως το mute και η λειτουργία αποκλεισμού στα προσωπικά μηνύματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο Έλον Μασκ είναι από αυτούς που στηρίζουν την ελευθερία του λόγου και ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλησε να αγοράσει το μέσο ήταν για να σταματήσει να υπάρχει λογοκρισία. Ωστόσο, η ρητορική μίσους όπως και ο αντισημιτικός λόγος έχουν αυξηθεί σύμφωνα με τον Guardian.

Η πλατφόρμα Χ έχει καταφέρει να “ορθοποδήσει” από τότε άλλαξε ονομασία καθώς ο κόσμος ήθελε να δει τις αλλαγές αλλά από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι για να επιστρέψει ο κόσμος πίσω σε αυτή διότι πολλοί δεν ήθελαν να αποδεχτούν τους νέους όρους του Μασκ.

Τσέκαρε και αυτά: