emojis

Αποδείχθηκε ότι τα emojis θεωρούνται σύμβολο, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τους κωδικούς πρόσβασής σας και να τους κάνει πιο ασφαλείς σε συνδυασμό με γράμματα και αριθμούς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

“Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν”, δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ο Stan Kaminsky, της τεράστιας εταιρίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Kaspersky.

“Αλλά υπάρχουν περισσότερα από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, οπότε η προσθήκη ενός στον κωδικό πρόσβασής σας αναγκάζει τους χάκερ να περάσουν από περίπου 3.700 παραλλαγές ανά σύμβολο”.

Θεωρητικά, ένας κωδικός πρόσβασης με πέντε emojis, είπε, είναι στην πραγματικότητα το ίδιο με ένα παραδοσιακό κλειδί πρόσβασης με μόνο εννέα χαρακτήρες. Επτά emojis, πρόσθεσε, ισοδυναμούν με 13 “κανονικούς χαρακτήρες”.

Ακόμη καλύτερα, τα emoticons μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα θυμάστε από ένα “συνονθύλευμα” γραμμάτων, αριθμών και σημείων στίξης, και συχνά δεν χρησιμοποιούνται σε μια κυβερνοεπίθεση. Όταν δηλαδή οι χάκερ προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας μια μεγάλη λίστα πιθανών κωδικών πρόσβασης.

Ωστόσο, ο Kaminsky προειδοποίησε ότι δεν επιτρέπουν όλοι οι ιστότοποι τα emojis στους κωδικούς πρόσβασης και ότι η συμπερίληψη πολλών emojis σε ένα κλειδί πρόσβασης θα μπορούσε να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Συνέστησε να μην χρησιμοποιείτε emoticons που θα μπορούσαν να σας “προδώσουν” – όπως τα συχνά χρησιμοποιούμενα emoticons – και ενθάρρυνε την προσθήκη ενός ή δύο emojis σε έναν παραδοσιακό αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης.

“Φυσικά, η χρήση emojis δεν υποκαθιστά τις παραδοσιακές συμβουλές ασφαλείας: τη χρήση μεγάλων κωδικών πρόσβασης, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)”, πρόσθεσε.

Τσέκαρε και αυτά:

Beauty tips: Οι κανόνες που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες

Περπάτημα: Πόσα βήματα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου