Ενυδρείο Κρήτη

Ενυδρείο Κρήτη: Αν κάποια στιγμή βρεθείς στο Ηράκλειο για να απολαύσεις την όμορφη πόλη και τα εκλεκτά εδέσματα, θα πρέπει να κάνεις κάτι το οποίο ίσως δεν έχεις σκεφτεί! Και δεν είναι άλλο από την επίσκεψη σε έναν απίστευτο χώρο που αφορά τα θαλάσσια πλάσματα !

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το CRETΑquarium είναι ένα θαλάσσιο ενυδρείο το οποίο δημιουργήθηκε στο χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες και βρίσκεται 14χλμ από το Ηράκλειο. Θεωρείται ένας από τους πιο ιδιαίτερους και σημαντικούς προορισμούς στην Κρήτη και αξίζει να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή για να γνωρίσεις από κοντά τα πανέμορφα ζώα που βρίσκονται στο βυθό.

Στο χώρο του ενυδρείου παρουσιάζονται πολλά είδη και οικοσυστήματα της Μεσογείου. Πρόκειται για μια θάλασσα η οποία διαθέτει μοναδική βιοποικιλότητα και μέσα σε περίπου 61 ενυδρεία φιλοξενούνται θαλάσσια όντα τα οποία βρίσκονται στους βυθούς της Μεσογείου.

Αυτό που σίγουρα θα νιώσεις αν βρεθείς στο ενυδρείο είναι γοητεία και μια ιδιαίτερη περιέργεια να δεις από κοντά μοναδικά πλάσματα τα οποία διαθέτουν μια ιδιαίτερη ομορφιά.

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στο χώρο του ενυδρείου καθώς πολλά όντα έχουν συνηθίσει σε μεγάλα βάθη όπου το φως του Ήλιου δεν “ακουμπά”, ενώ σε άλλα σημεία θα δεις το “φως” να λούζει κάποια πλάσματα και τα χρώματα που θα συναντήσεις είναι τρομερά.

Ενυδρείο Κρήτη – Η έρευνα των θαλάσσιων πλασμάτων και του τρόπου με τον οποίο ζουν, “μετακομίζουν” σε άλλα νερά και η γενικότερη κατανόηση της θαλάσσιας ζωής είναι συνεχής στο Κέντρο του Θαλασσόκοσμου. Οι ομάδες που υπάρχουν στο ενυδρείο μπορούν να ενημερώσουν τον καθένα από εμάς για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε και παράλληλα μαθαίνουν οι ίδιοι μέσω των ερευνών τους για όλα τα είδη των ψαριών, των θηλαστικών και των οργανισμών που ζουν στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια πολύ ωραία εξόρμηση αν βρεθείς στο Ηράκλειο και σίγουρα θα ανακαλύψεις πολλά και θα μάθεις πράγματα τα οποία δε γνώριζες!

Τσέκαρε τις τιμές για την επίσκεψη σου εδώ!

Φωτογραφίες: @anthypetrou

Τσέκαρε και αυτά: