Επιτάφιος 2023

Επιτάφιος 2023 : Μια πολύ ξεχωριστή περιφορά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στη Νάξο, όπου δεκάδες πιστοί ακολούθησαν τον ιερέα προς τη θάλασσα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όπως αναφέρει το Cyclades24.gr, ο επιτάφιος στην περιοχή Πολιχνίου, μπαίνει στη θάλασσα αφού οι πιστοί εχουν προσκυνήσει και έχουν περάσει από κάτω! Είναι ένα έθιμο το οποίο κρατά για χρόνια και θεωρείται από τα πιο ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Γρηγορούσας, οι πιστοί παρακολουθούν τις θρησκευτικές τελετουργίες και ο κόσμος συνοδεύει τον Επιτάφιο στη θάλασσα ενώ ακούγονται ψαλμωδίες.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν ήδη βγει οι επιτάφιοι, ωστόσο δεν είναι λίγες οι εκκλησίες που θα αρχίσουν να βγάζουν τους επιτάφιους μετά τις 8 το απόγευμα και ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στην εκκλησία για να ακούσει ψαλμωδίες και να προσκυνήσει.

Μετά τον επιτάφιο, ο κόσμος συνηθίζει να βγαίνει με τις παρέες του για να απολαύσει μια βόλτα ή για να φάει τα τελευταία νηστίσιμα πιάτα και αύριο θα προετοιμαστεί για να απολαύσει τη μαγειρίτσα!

Όλες οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι εξαιρετικά σημαντικές και τη Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το θείο Δράμα.

Τσέκαρε και αυτά: