Eurovision 2023

Η Eurovision 2023 έχει καταφέρει να απασχολήσει όλη την Ευρώπη τις τελευταίες μέρες καθώς το Σάββατο 13 Μαΐου μόνο μια χώρα θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή και τα φαβορί έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision είναι η Σουηδία, η Φινλανδία, η Σερβία και η Νορβηγία. Αλλά οι περισσότεροι ποντάρουν τα λεφτά τους στη Loreen η οποία επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από κάποια χρόνια όπου και είχε καταφέρει να κερδίσει με το τραγούδι “Euphoria”. Αν η τραγουδίστρια καταφέρει να μαζέψει όλα τα “12αρια” και να σηκώσει το έπαθλο, θα είναι η 7η φορά που η χώρα θα έχει κερδίσει τον διαγωνισμό και θα ισοφαρίσει μια χώρα που έχει παράδοση στις νίκες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

Η Loreen με το “Tattoο” θέλει να φέρει το τρόπαιο στη Σουηδία και το κομμάτι της ακούγεται περισσότερο από όλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το συνθισει ο κόσμος και να μην το νιώθει “ξένο” στα αυτιά του.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αμελούμε τις άλλες συμμετοχές γιατί μπορεί να γίνει η ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά!

Ποια χώρα έχει τις περισσότερες νίκες στη Eurovision

Μπορεί στη Eurovision 2023 να μην κατάφερε να προχωρήσει στον τελικό, όμως η Ιρλανδία έχει παράδοση στις νίκες! Έχει κερδίσει συνολικά 7 φορές – οι δυο με τον αγαπημένο Τζόνι Λόγκαν- και αν πάρει η Σουηδία τη νίκη, θα μοιράζονται την κορυφή!

Οι χώρες που έχουν πάρει από 5 νίκες είναι η Δανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία και η Βρετανία ενώ το Ισραήλ έχει πάρει συνολικά 4 νίκες και η Ουκρανία με τη Νορβηγία 3.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην σκηνή του Liverpool Arena θέλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρου τη νίκη.

Τσέκαρε και αυτά: