Φαγητό Αθήνα

Φαγητό Αθήνα: Μία απίστευτη αυλή στο κέντρο της Αθήνας, το μαγαζί Άμα Λάχει, υπόσχεται μοναδικούς μεζέδες από τοπικά προϊόντα που δεν θα βρείτε καλύτερα σίγουρα.

Το μαγαζί Άμα Λάχει είναι το απόλυτο στέκι για τους λάτρεις του καλού φαγητού και για ποιο μερακλήδικες καταστάσεις, αν και για να βρείτε άδειο τραπέζι στην αυλή είναι ένα ζήτημα.

 

Βρίσκεται κάτω από το λόφο του Στρέφη στην οδό Καλλιδρομίου κι αν εξαιρέσει κάποιος το παρκάρισμα που μπορεί να είναι δύσκολο ανάλογα και με την ώρα, είναι εύκολα προσβάσιμος τόπος.

Μπαίνοντας σε μία υπέροχη αυλή με πολλά φυτά που προσφέρουν μία αίσθηση δροσιάς, θα διαπιστώσετε πως μεταφέρεστε σε μία άλλη εποχή, αφού αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, αυτή η αυλή είναι η αυλή ενός παλιού σχολείου.

 

Όπως είπαμε υπάρχει δυσκολία να βρεις άδειο τραπέζι κι αυτό που δεν βοηθά είναι το γεγονός πως δεν γίνονται κρατήσεις.

Πέρα από την πολύχρωμη αυλή, ήρθε η ώρα του φαγητού και εκεί ξεχνάς ακόμα και την αναμονή! Πρόκειται για έναν κατάλογο με υπέροχους μεζέδες. Στο Άμα Λάχει δεν πρόκειται να βρείτε ορεκτικά ή κυρίως πιάτα, γιατί υπάρχει η λογική του μεζέ.

 

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι τα μανιτάρια στο τηγάνι με θυμάρι, τις μακαρούνες Καρπάθου με σπανάκι κονφί ντοματίνια και φυσικά τα κεφτεδάκια. Εάν έχει ζέστη δεν θα συνιστούσα να πάρετε την ψητή φέτα με σουτζούκι και παστουρμά ή το σαγανάκι με καβουρμά Ξάνθης και κασέρι, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε να παραγγείλετε τις τηγανιτές πατάτες, αλλά και τα χόρτα εποχής με μελάτο κρόκο.

Όσον αφορά τα γλυκά, να ξέρετε και εκεί υπάρχει μεγάλη αμαρτία για τον ουρανίσκο σας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη σοκολατένια γκοφρέτα με παγωτό βανίλια και εάν είστε πιο παραδοσιακοί, το υπέροχο γαλακτομπούρεκο.

Στο πρακτικό κομμάτι στο μαγαζί της Αθήνας Άμα Λάχει, ο λογαριασμός για κάθε άτομο δεν ξεπερνάει τα 15 με 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ποτού ή του αναψυκτικού.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό: