Φαγητό Κηφισιά

Φαγητό Κηφισιά: Ένα από τα πιο αιγαιοπελαγίτικα στέκια στην Κηφισιά βρίσκεται στο εστιατόριο Μικρές Κυκλάδες, όπου ο αέρας του Αιγαίου μετουσιώνεται σε ευφάνταστα πιάτα θαλασσινών και ψαριών σε μια πανδαισία γεύσεων και συνδυασμών.

Από την άριστη εξυπηρέτηση μέχρι την τελευταία σταγόνα που εξυψώνει κάθε πιάτο, οι Μικρές Κυκλάδες στην Κηφισιά είναι η συνέχεια μιας ιστορίας που γεννήθηκε στην Σχοινούσα, γαλουχήθηκε στην Ηλιούπολη και ήρθε να δελεάσει τη γαστρονομική σκηνή στην Κηφισιά.

Ο σεφ αναδεικνύει την εξαίρετη πρώτη ύλη μέσα από ένα menu με συναρπαστικές υφές και συνδυασμούς, ορμώμενος από τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας σε μια καλαίσθητη ατμόσφαιρα, εμπνευσμένη από τα χρώματα και το φως ενός αέναου καλοκαιριού. Οι αισθήσεις επαυξάνονται για να γευτούν gourmet δημιουργίες  και να ταξιδεύσουν στον ορίζοντα του Αιγαίου, που αποτελεί την καρδιά του κάθε πιάτου.

Εμβληματικά πιάτα, όπως το  φρικασέ στήρας και το ψάρι ψημένο σε ζυμάρι, κατακτούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους  και αποκαλύπτουν τη σοφία και την εξαιρετική διαχείριση της φρέσκιας πρώτης ύλης χωρίς υπερβολή, απευθείας από τη θάλασσα.

Το Oyster Bar σερβίρει μια αυθεντική εμπειρία ωμών εδεσμάτων όπως κοπές ψαριών σεβίτσε (ceviche), ταρτάρ (tartare), καρπάτσιο (carpaccio), τιραντίτο (tiradito) και όστρακα. Μαριναρισμένα σε εξωτικούς συνδυασμούς χυμών και μπαχαρικών, αποκαλύπτουν το πάθος και τη δεξιοτεχνία για τη δημιουργία πολυεπίπεδων γεύσεων όπως σεβίτσε φρέσκιας γαρίδας Αμβρακικού (γάμπαρη) μαριναρισμένη σε τεκίλα και passion fruit, καρπάτσιο ψαριού μαριναρισμένο σε μαστίχα και αυγοτάραχο και ψάρι σε ζάχαρη, αλάτι και πατζάρι (gravlax).

Ο σεφ αποτυπώνει τις εμπειρίες του απ’ όλο τον κόσμο παντρεύοντας εξαιρετικά Cocktails με κάθε πιάτο, ενώ για τους λάτρεις της οινογευσίας, η κάβα του εστιατορίου με τα εκλεπτυσμένα κρασιά εκθέτει τις αισθήσεις σε μια ολοκληρωμένη γευστική περιπλάνηση.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάσετε μία επίσκεψη στο εστιατόριο Μικρές Κυκλάδες στην Κηφισιά.

Τσέκαρε κι αυτά: