Φακοί επαφής

Οι φακοί επαφής έχουν λύσει “τα χέρια” όσων δε θέλουν να κυκλοφορούν από το βράδυ μέχρι το βράδυ με τα γυαλιά οράσεως! Όμως, είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουν οι οφθαλμίατροι και οι οπτικοί σχετικά με τη χρήση τους διότι μπορεί να πάθουμε κάποια σοβαρή λοίμωξη ενώ είμαστε στην παραλία! Και δεν το θέλουμε αυτό το καλοκαίρι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα σε όλους εμάς που κολυμπάμε στην πισίνα και τη θάλασσα φορώντας φακούς επαφής καθώς μπορεί να πάθουμε από έναν μικρό ερεθισμό μέχρι σοβαρή λοίμωξη!

Οι φακοί επαφής διαθέτουν πορώδες επιφάνειες και είναι ιδιαίτερα απορροφητικοί, με αποτέλεσμα να τραβούν πιο εύκολα τα βακτήρια και να εξαπλωθούν πιο εύκολο στο μάτι μας ενώ βρισκόμαστε στο νερό. Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος να υποστούμε κάποια λοίμωξη.

Το χλώριο το οποίο υπάρχει στις πισίνες μπορεί να ερεθίσει ακόμη περισσότερο τα μάτια μας και παρόλο που θεωρείται ότι “σκοτώνει” τα παθογόνα, μπορεί να τα φέρει πιο εύκολα στα μάτια μας.

Όταν πηγαίνεις στην παραλία θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα γυάλινα οράσεως και ένα κουτάκι με αργό φακών για να μπορείς να τους αφαιρέσεις και να κάνεις ξέγνοιαστα το μπάνιο σου!

Τσέκαρε και αυτά :