Φενγκ Σούι

Το Φενγκ Σούι είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία που αφορά τη θετική ενέργεια του κάθε σπιτιού και υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για να πετύχει αυτόν τον σκοπό.

Από τύχη στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, αλλά και υγεία μπορεί να προσφέρει η καλή διαχείριση του χώρου σας, μέσω του Φενγκ Σούι.

Μερικοί απλοί κανόνες:

  • Η είσοδος του σπιτιού

Η είσοδος κάθε σπιτιού πρέπει να είναι καθαρή και προσεγμένη, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει μέσα η θετική ενέργεια. 

Για παράδειγμα, η είσοδος καλό είναι να μην επιβαρύνεται με μεγάλα αντικείμενα, που ενδεχομένως να μπλοκάρουν την θετική ενέργεια, όπως επίσης κάθε προελκύει το αντίστοιχο τσι (θετική ενέργεια).

Το μαύρο χρώμα στην είσοδο εμποδίζει την ενέργεια. Αρκεί ένα χαλάκι εισόδου.

  • Τα έπιπλα

Τα έπιπλα του σπιτιού δεν πρέπει να τοποθετούνται μόνο με γνώμονα την άνεση, αλλά θα πρέπει να μην εμποδίζουν την θετική ενέργεια να περάσει στον χώρο.

Δηλαδή καλό θα ήταν να μην βάλετε καναπέδες και καρέκλες με την πλάτη σε παράθυρα και πόρτες. Την ίδια στιγμή πρέπει να υπάρχει διάδρομος ανάμεσα από τα έπιπλα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι στο σπίτι πρέπει να υπάρχουν τόσο καθίσματα όσα τα μέλη της οικογένειας, συν πέντε ακόμη.

  • Καθρέπτες

Ενώ οι καθρέπτες είναι ένα πάρα πολύ όμορφο διακοσμητικό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην τοποθέτησή τους.

Για παράδειγμα είναι απαγορευτικό ένας καθρέφτης να είναι απέναντι από την είσοδο, γιατί αντανακλά και διώχνει την καλή ενέργεια.

Επίσης, δεν πρέπει ο καθρέφτης να είναι μπροστά από το κρεβάτι μας, γιατί η ένταση της ημέρας έρχεται πίσω σε εμάς. Οι καθρέφτες ταιριάζουν σε μέρη όπως το σαλόνι, η τραπεζαρία και οι επαγγελματικοί χώροι.

  • Φυτά

Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, θα πρέπει να υπάρχουν φυτά, έτσι ώστε να παίρνουν την κακή ενέργεια και να μετατρέπεται σε καλή. Σίγουρα θα πρέπει να είναι αληθινά, γιατί τα πλαστικά φέρνουν κακοτυχία.

  • Καθαριότητα και φως

Το νερό φέρνει πολλή τύχη, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά με νερό και να ανοίγουμε παράθυρα για να μπαίνει καθαρός αέρας.

Οι χώροι πρέπει να είναι γεμάτοι φως, καθώς δημιουργείται μία ωραία ατμόσφαιρα, και σημειώνεται ότι τα λευκά φωτάκια στην είσοδο φέρνουν τύχη.

Τέλος, οι δυσκολίες στα οικονομικά, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, έρχονται από το σηκωμένο καπάκι της λεκάνης, αλλά και τα ακάλυπτα σιφόνια.

Τσέκαρε και αυτά:

Celebrity: Λιανός και Καλομοίρα ετοιμάζουν βαλίτσες

Κριός Οκτώβριος: Αστρολογικές προβλέψεις για το μήνα