Γάλα αμυγδάλου

Tο γάλα αμυγδάλου σε μια συνολικά υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει σίγουρα τα θετικά του. Υποθέτοντας ότι επιλέγετε μια μη ζαχαρούχα επιλογή αυτού του δημοφιλούς ροφήματος φυτικής προέλευσης, παρακάτω θα βρείτε μερικά οφέλη που μπορεί να βιώσετε όταν το πίνετε.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους σας για τη διαχείριση του βάρους

Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, με μόνο περίπου 37 θερμίδες ανά 1 φλιτζάνι. Ενώ πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση του βάρους κάποιου, το έλλειμμα θερμίδων έχει αποδειχθεί σημαντικό για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2022 στο Nutrition Reviews. Η στήριξη στο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη αντί για μια επιλογή με περισσότερες θερμίδες μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους για τη διαχείριση του βάρους τους, εκτός από άλλες στρατηγικές, όπως η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η προτεραιότητα στην ποιότητα και τον άφθονο ύπνο.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Μερικοί άνθρωποι πίνουν γάλα αμυγδάλου επειδή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δηλαδή ο οργανισμός τους δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη – το φυσικό σάκχαρο στο γάλα γαλακτοκομικών. Το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει λακτόζη, γεγονός που το καθιστά μια απλή λύση για όσους θέλουν να πίνουν γάλα αλλά δεν θέλουν να εμφανίζουν φούσκωμα και αέρια μετά την κατανάλωσή του.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών σας

Εφόσον επιλέξετε εμπλουτισμένο γάλα αμυγδάλου, αυτό το φυτικό ρόφημα μπορεί να αποτελέσει μια εντυπωσιακή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία των οστών, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υποστήριξη πολλών λειτουργιών στο σώμα, όπως η πρόληψη της αδυναμίας των οστών. Και η βιταμίνη D είναι επίσης κρίσιμη για την υγεία των οστών, καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, σύμφωνα με το NIH.

Μπορεί να υποστηρίξει υγιή σάκχαρα στο αίμα

Δεδομένου ότι το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου περιέχει μόλις 1 γραμμάριο ζάχαρης, μπορεί να αποτελέσει μια φιλική προς τον διαβήτη επιλογή γάλακτος που είναι απίθανο να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα όταν το απολαμβάνετε.

Μπορεί να βοηθήσει την υγεία της όρασής σας

Το γάλα αμυγδάλου είναι πηγή βιταμίνης Α, ενός βασικού θρεπτικού συστατικού που υποστηρίζει την όρασή σας. Μαζί με τη βοήθεια για να βλέπουν σωστά τα μάτια σας, η βιταμίνη Α έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βοηθά στη διαδικασία επούλωσης των πληγών, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 στο Nutrition in Clinical Practice.

Τσέκαρε και αυτά:

Μπάνιο: Έξι αντικείμενα που δεν πρέπει να έχουμε εκεί

Δέρμα: Skincare influencer αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε