ghosting

Σε αρκετούς έχει τύχει ένα άτομο που τους ενδιαφέρει να τους κάνει ghosting, και υπάρχουν τρεις τρόποι για το ξεπεράσεις.

Σίγουρα, ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που τον προβληματίζουν, αλλά παρ’ όλα αυτά σας έχουμε μερικές συμβουλές

Τι είναι το ghosting

Ας τα πάρουμε από την αρχή, για όσους δε γνωρίζουν, το ghosting είναι όταν ένας άνθρωπος σταματάει να απαντά σε μηνύματα, τηλεφωνήματα και γενικά όταν εξαφανίζεται χωρίς δικαιολογία.

Αυτό συνήθως συμβαίνει στις ερωτικές σχέσεις, όμως μπορεί να συμβεί και σε όλους τους τομείς.

Πώς να αντιμετωπίσεις το ghosting

Αντικειμενικότητα

H τακτική του ghosting μπορεί να προκαλέσει πάρα πολλά συναισθήματα στον άνθρωπο που το βιώνει, ενώ μπορεί να ενισχύσει τον φόβο της απόρριψης και να επηρεάσει στο έπακρο την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου.

Γενικά, μπορεί να σε επηρεάσει σε διάφορα σημεία της ψυχής σου, οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τα πράγματα με καθαρό μυαλό.

Όλοι μας έχουμε ανασφάλειες, και κάποιοι μπορεί να βιώσουν το αίσθημα της εγκατάλειψης μετά από μία τέτοια κίνηση, οπότε πριν βγάλεις συμπεράσματα, βεβαιώσου ότι όντως σε “ghostάρει”.

Δηλαδή, μην αποκλείεις εξ’ αρχής το ενδεχόμενο ότι απλώς άργησε. Βέβαια, αν σε αγνοεί εδώ και μέρες, και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επικοινωνίας, τότε μπορείς να πεις ότι έπεσες “θύμα” ghosting.

Ρώτα ξεκάθαρα

Όσο κι αν φοβόμαστε, ντρεπόμαστε και δεν θέλουμε να ρίξουμε τον εγωισμό μας, ο μόνος τρόπος για να μάθεις τις προθέσεις του άλλου είναι να τον ρωτήσεις, και το μόνο άτομο που μπορεί να σου δώσει την απάντηση είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Οπότε, αν ρωτήσεις εσύ ευθέως, τότε είτε θα λάβεις μία απάντηση, είτε θα πάρεις μία απάντηση μέσω του “διαβάστηκε/ παραδόθηκε”.

Άστο να πάει στο “καλό”

Το σημαντικότερο πράγμα για να επενδύσεις σε ένα άτομο είναι η επικοινωνία, οπότε όσο πιο γρήγορα δεις το “αληθινό πρόσωπο” του ατόμου που σε ενδιαφέρει, τόσο το καλύτερο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας παρακάτω, και όχι να κάθεσαι να ασχολείσαι με κάτι που δεν θα είχε ουσία ή δεν θα κατέληγε πουθενά.

Δηλαδή, και σχέση να μην ήθελες να κάνεις με αυτό το άτομο και ήθελες απλώς να περάσεις καλά, ισχύει ο ίδιος “κανόνας”.

Όταν κάποιος δεν είναι ξεκάθαρος απέναντί μας, δεν είναι για εμάς και δεν μας ταιριάζει. Οι ανθρώπινες σχέσεις όλων των ειδών “χτίζονται” πάνω στην ειλικρίνεια και στην επικοινωνία, οπότε με το ghosting στην ουσία σε βγάζει από την δύσκολη θέση να διώξεις έναν άνθρωπο που δεν σου αξίζει από τη ζωή σου.

Το σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας είναι το ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε, οπότε οι κακές συμπεριφορές είναι κάτι που δεν “κολλάει” με εμάς.

Επιπλέον, η φράση “αν ήθελε, θα το έκανε” σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει απόλυτα.

Τσέκαρε και αυτά:

Σοκολατόπιτα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Ιφιγένεια Λάγιου: Όσα δεν ξέρατε για την παίκτρια του My Style Rocks