ρετινόλη

Ένα από τα συστατικά που κάνουν “θαύματα” στο δέρμα είναι η ρετινόλη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως σε κρέμες ή serum νυκτός.

Πρόκειται για ένα παράγωγο της Βιταμίνης Α, που έχει αντιγηραντική δράση, κάνει το δέρμα πιο λείο, και βελτιώνει τον τόνο, την υφή και την όψη του δέρματος.

Τα ρετινοειδή εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ενεργοποιούν την ανάπτυξη νέων κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να κάνουν το δέρμα πιο νεανικό, λαμπερό και σφυργηλό.

Η ρετινόλη, επίσης, έχει απολεπιστική δράση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκλειδώνει τους πόρους σε επιδερμίδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ακμή.

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα

Αυτό το συστατικό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σώμα και να το βάλουμε στη ρουτίνα της περιποίησης ολόκληρου του σώματος.

Υπάρχουν κρέμες με βασικό συστατικό τη ρετινόλη που μπορείς να απλώσεις στο ντεκολτέ, στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια, ωστόσο πρέπει να δώσεις προσοχή και να μην τη χρησιμοποιείς σε ευαίσθητες περιοχές όπως οι μασχάλες και ο λαιμός ή αμέσως μετά το ξύρισμα, γιατί το δέρμα είναι πιο επιρρεπή σε ερεθισμούς.

Από την πρώτη χρήση θα παρατηρήσεις διαφορά, ενώ βοηθάει ακόμη και στην ακμή του σώματος.

Συστήνεται να χρησιμοποιείται την πρώτη φορά εφαρμογής 2 φορές την εβδομάδα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα μέρα παρά μέρα, ενώ πρέπει να τη βάζεις αποκλειστικά βράδυ.

Σίγουρα, επειδή δε γνωρίζεις απόλυτα το δέρμα σου και τις αντοχές του, θα πρέπει να συμβουλευτείς δερματολόγο πριν αποφασίσεις να τη χρησιμοποιήσεις.

Τσέκαρε και αυτά:

Σοκολατόπιτα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Ιφιγένεια Λάγιου: Όσα δεν ξέρατε για την παίκτρια του My Style Rocks