Γιάννης Σεβδικαλής

Ο Γιάννης Σεβδικαλής είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν κάνει τρομερή εντύπωση στο Just the two of us με το ταλέντο του, αλλά και με τον τρόπο που χειρίζεται την παρουσία του στο show.

O Γιάννης Σεβδικαλής είναι ένας από τους σπουδαιότερους παραολυμπιονίκες αθλητές στον στίβο.

Για εκείνον όλη του η ζωή άλλαξε το 2012 όταν μετά από ένα τραγικό συμβάν, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό των δύο κάτω άκρων του. Ωστόσο, αυτό δεν τον έκανε να λυγίσει. Ως κατεξοχήν θετικός άνθρωπος, κατάφερε να δει αυτό το ατύχημα ως ένα έναυσμα ώστε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ J2US

Και έτσι και έκανε και άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό που τόσο πολύ αγαπούσε.

Το 2014 άρχισε την αθλητική του καριέρα στην κατηγορία T/F62 (αθλητές με ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο και στα δύο πόδια).

Είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ δισκοβολίας και σφαιροβολίας στην κατηγορία του από το 2019, καθώς και του πανευρωπαϊκού ρεκόρ ακοντισμού στην ίδια κατηγορία. Το 2016, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο με την ανδρική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100,
κατακτώντας την 5η θέση.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yiannis Sevdikalis (@sevdikalis)

Το 2021, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο στον δρόμο ταχύτητας ανδρών 400 μέτρων, όπου κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 52,51, καταρρίπτοντας το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yiannis Sevdikalis (@sevdikalis)

Το 2016, σημείωσε μια σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία όταν συμμετείχε ως μεταμοντέρνος Δίας στους Όρνιθες του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yiannis Sevdikalis (@sevdikalis)

Τα χρόνια της αθλητικής του καριέρας έχει καταφέρει να σπάσει οκτώ παγκόσμια και ευρωπαϊκά ρεκόρ σε δισκοβολία, μήκος και σφαιροβολία.

Είναι ζευγάρι στην ζωή και στη σκηνή του J2US με την Σοφία Κουρτίδου.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofiakourtidou (@sofiakourtidou)

Ο Γιάννης Σεβδικαλής μιλά για το ατύχημά του

“Ήμουν στο Γκάζι και πήγαινα προς την Ιερά Οδό. Πήγα να περάσω τις γραμμές με το ποδήλατό μου. Κοιτάζω δεξιά και αριστερά, όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε θόρυβος, καμία σήμανση, κανένας φύλακας έξω. Δεν ερχόταν κανένα τρένο. Και ξαφνικά, όταν ξαναγύρισα το κεφάλι μου, το τρένο ήταν δίπλα μου“.

“Με χτύπησε μετωπικά, με πήρε από κάτω, πέρασαν από πάνω μου δύο βαγόνια. Με κουτρουβαλούσε για 20-25 μέτρα κι εγώ, αφού σταμάτησε τελικά το τρένο, δεν είχα λιποθυμήσει. Δεν πίστευα αυτό που είχε γίνει και ότι ήμουν ζωντανός. Ήταν ένα θαύμα. Σύρθηκα, βγήκα έξω. Τα θυμάμαι όλα, δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Είχα τις αισθήσεις μου μέχρι που μπήκα στο χειρουργείο” συνέχισε.

Τσέκαρε κι αυτά: