Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, είναι τραγουδιστής με περισσότερα από 20 χρόνια καριέρας και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Επιτυχίες χρυσές και πλατινένιες, ποιος εξάλλου δεν έχει τραγουδήσει το “Σώμα με σώμα”, “Σπασ’τα”, “Να περνάς”. Το ταλέντο του όμως δεν εξαντλείται εκεί αφού συνθέτει και γράφει στίχους. Πολλές μάλιστα επιτυχίες του, τις έχει εμπιστευτεί σε συναδέλφους του.

Γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου κι από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική. Στην εφηβεία ο Γιώργος Παπαδόπουλος κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του μουσικό σχήμα που έφερε το όνομα «Εξ επαφής».

Τέλη του 2003, αν και πολύ μικρός, μπήκε στην δισκογραφία κυκλοφορώντας στην Κύπρο το πρώτο του CD single με τον τίτλο «Βυθός». Το τραγούδι σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Γιάννη Χατζηγεωργίου έγινε η απόλυτη ραδιοφωνική επιτυχία και σε χρόνο ρεκόρ έγινε χρυσό.

Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2004 του έγινε πρόταση να κάνει το opening στη μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση στο κατάμεστο στάδιο Γ.Σ.Π. στη Λευκωσία, ερμηνεύοντας μπροστά από 20.000 κόσμο την επιτυχία του «Σώσε με».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 2007 μετακομίζει στην Αθήνα και το 2008 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο “Θάλασσες”. Ο δίσκος έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος. Αυτή η πρωτόγνωρη επιτυχία επισφραγίστηκε με το γεγονός ότι άνοιξε και την μεγάλη συναυλία της Jennifer Lopez, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

 

Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους και περισσότερα από 20 cd singles. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Χρήστο Δάντη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Πάολα, την Καίτη Γαρμπή, την Νατάσα Θεοδωρίδου και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Δικά του τραγούδια έχει δώσει σε πολλούς συναδέλφους του ανάμεσά τους: Μελίνα Ασλανίδου, στην Τάμτα, στον Γιώργο Μαζωνάκη, στην Έλενα Παπαρίζου, στον Πάνο Κιάμο, στον Νότη Σφακιανάκη, στην Νατάσα Θεοδωρίδου, Ελένη Φουρέιρα κ.α.

Το 2017 ο Γιώργος Παπαδόπουλος υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του “X-Factor”. Μόλις κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι, με τίτλο: “Ως εδώ”, από την Panik Records. Είναι ζευγάρι στη ζωή αλλά και στο J2US με την Γαλάτεια Βασιλειάδη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο αγοράκια.

ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΑ: