Γλώσσα

Αναλόγως το χρώμα και την υφή που έχει η κάθε γλώσσα, δίνει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ατόμου.

Νέα μελέτη έδειξε ότι εικόνες της γλώσσας ήταν 95% ακριβείς στη διάγνωση ορισμένων καταστάσεων, όπως ο διαβήτης και η αναιμία.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

“Η γλώσσα παρέχει οπτικές ενδείξεις που μπορούν να σηματοδοτήσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Οι αλλαγές στο χρώμα της γλώσσας, όπως μια κιτρινωπή απόχρωση που υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι ή μια λευκή επικάλυψη που υποδηλώνει πεπτικά προβλήματα, είναι σημαντικοί δείκτες”, ανέφερε ο δρ. Ali Al-Naji, επίκουρος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και συγγραφέας της νέας μελέτης.

Μία παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι οι αλλαγές στο χρώμα της γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση κάποιας λοίμωξης από τον COVID-19 ή ακόμα και στον έλεγχο για καρκίνο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα σύστημα απεικόνισης και εξέτασαν πάνω από 100 γλώσσες και αναφέρεται ότι αυτό το σύστημα μπορεί να διευκολύνει την τηλεϊατρική. Όπως ανέφερε ο δρ. Al-Naji:

“Οι ασθενείς μπορούν να τραβήξουν εικόνες γλώσσας στο σπίτι και να τις μεταδώσουν σε επαγγελματίες υγείας για αξιολόγηση, κάνοντας την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή, ειδικά σε απομακρυσμένες ή υποεξυπηρετούμενες περιοχές”.

Τι μπορεί να δείξει η γλώσσα για την υγεία

Σύμφωνα με τον δρ. Grant Chu από το UCLA Center for East-West Medicine:

“Από την ματιά της σύγχρονης ιατρικής, οι διαφορετικές όψεις της γλώσσας μπορεί να συσχετιστούν με φάρμακα, ανοσοκαταστολή, διατροφικές ανεπάρκειες ή υποκείμενη ασθένεια ή κανένα από τα παραπάνω”.

Για παράδειγμα, αν είναι πρησμένη ή αν έχει φλεγμονή μπορεί να έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12. Λευκά ή κόκκινα μπαλώματα δείχνουν μία μυκητιακή στοματική λοίμωξη.

“Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές συνέπειες για την υγεία ενός ατόμου –ψυχική, πεπτική ή άλλη– ανάλογα με το πού παρατηρούνται χαρακτηριστικά ή χρωματικές παραλλαγές σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας”, ανέφερε ο δρ. Chu.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι