Σπίτι

Οι ειδικοί αναφέρουν πως κάποια αντικείμενα στο σπίτι θα πρέπει να τα καθαρίζεις καθημερινά, για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων και μικροβίων στο χώρο σας.

«Οι επιφάνειες που αγγίζονται σε καθημερινή βάση από όλους στο σπίτι περιέχουν μικρόβια που μπορούν να μεταφερθούν μέσα στο σπίτι εύκολα», λέει η Sarah Grace Vedros, υπεύθυνη λειτουργίας στο Geaux Maids στη Λουιζιάνα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

«Ο καθημερινός καθαρισμός αυτών των χώρων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγιεινή του περιβάλλοντος του σπιτιού σας», ανέφερε η Vedros.

Χειρολαβές πόρτας

Από τα πράγματα που αγγίζονται περισσότερο σε ένα σπίτι είναι οι λαβές, κι έτσι μαζεύουν περισσότερα βακτήρια. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ένα πανί με απολυμαντικό υγρό.

Νεροχύτης κουζίνας

«Οι νεροχύτες της κουζίνας μένουν συνεχώς με υπολείμματα τροφών όλη τη νύχτα ή για μέρες και έτσι μπορούν να μετατραπούν σε εστία αναπαραγωγής βακτηρίων», αναφέρει η Vedros.

Πλυντήριο πιάτων

«Το πλυντήριο πιάτων σας θα πρέπει να ελέγχεται κάθε μέρα για υπολείμματα τροφών που έχουν συσσωρευτεί στο κάτω ράφι και τα οποία πρέπει να καθαρίζονται», λέει η Vedros.

Για τον καθαρισμό στο ράφι του πλυντηρίου, γεμίστε το με λευκό αποσταγμένο ξύδι και βάλτε έναν γρήγορο κύκλο πλύσης για να ξεπλυθούν τα σωματίδια.

Νιπτήρας μπάνιου

Ακόμα ένας χώρος που επισκεπτόμαστε συχνά στο σπίτι, το μπάνιο, ενώ ο νιπτήρα πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα. Μπορείτε να τον καθαρίσετε με πανί ή πετσέτα και απολυμαντικό σπρέι καθαρισμού και μην ξεχάσετε τις λαβές.

Καθίσματα τουαλέτας και λαβή στο καζανάκι

Το λογικό είναι ότι η τουαλέτα δεν είναι από τα καθαρότερα σημεία στο μπάνιο, και ειδικά κάθισμα της τουαλέτας και η λαβή στο καζανάκι, οπότε καλό είναι να το καθαρίζουμε και μέσα στην εβδομάδα για μια πιο καθαρή και ασφαλή τουαλέτα

Ηλεκτρονικά

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να καθαρίζονται είναι τηλέφωνα, tablet, πληκτρολόγια υπολογιστών, τηλεχειριστήρια κλπ. καθώς αγγίζονται καθημερινά και συχνά. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να προσέχουμε με τι τα καθαρίζουμε για να μην χαλάνε και να παίρνουμε ειδικά μαντηλάκια για τις συσκευές μας.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι