Google Maps

Μήνυση στην Google Maps κατέθεσε η οικογένεια ενός άνδρα που σκοτώθηκε την ώρα που ακολουθούσε οδηγίες του συστήματος. Συγκεκριμένα η οικογένεια υποστηρίζει πως η εφαρμογή τον οδήγησε σε γέφυρα που είχε καταρρεύσει, και πως ενώ γνώριζε για το περιστατικό, δεν είχε την κατάλληλη ενημέρωση το σύστημα, με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν.

Όπως αναφέρει το Associated Press, στα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της κομητείας Σουπίριορ, πριν από έναν χρόνο, ο Φίλιπ Πάξον, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών “έφυγε” από πνιγμό, όταν το αυτοκίνητό του κατέληξε σε μικρό ποτάμι πέφτοντας από την κατεστραμμένη γέφυρα. 

Ο άτυχος άνδρας γυρνούσε σπίτι του από μία περιοχή που δεν ήξερε, όπου η κόρη του είχε γιορτάσει τα 9α γενέθλιά της, και η Google Maps τον κατηύθυνε σε μία γέφυρα που είχε καταστραφεί πριν 9 χρόνια και δεν φτιάχτηκε ποτέ.

Η σύζυγός του κατήγγειλε ότι: 

«Τα κορίτσια μάς ρωτούν πώς και γιατί σκοτώθηκε ο πατέρας τους και δεν έχω λόγια να τους πω που θα καταλάβουν, διότι, ως ενήλικας, ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω πώς οι αρμόδιοι των διευθύνσεων GPS και της γέφυρας ενέργησαν με τόσο μικρό σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή»

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τη σορό του Πάξτον, στο μισοβυθισμένο όχημα, είπαν πως δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα ή προειδοποιητικές πινακίδες κατά μήκος του κατεστραμμένου δρόμου.

Το τζιπ του έφυγε από μία μη προστατευμένη πλευρά και συνετρίβη από ύψος έξι μέτρων, αναφέρεται στη μήνυση.

Τσέκαρε και αυτά:

Νύχια: Τι χρώμα να επιλέξεις για το φθινόπωρο 

Μέγκαν Μαρκλ: Νέο βίντεο που τραγουδάει μαζί με τον Σαμ Ράιντερ