Google

Η Google έχει ξεκινήσει να κάνει πολλές κινήσεις οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια των χρηστών της που χρησιμοποιούν τις διάφορες εφαρμογές της! Και ετοιμάζει μια νέα κίνηση που σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, ο κολοσσός αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέα χαρακτηριστικό ασφαλείας το οποίο θα μπορεί να ενημερώνει τους χρήστες αν το email τους “κυκλοφορεί” στο dark web!

Aρχικά, η Google έχει δημιουργήσει το χαρακτηριστικό το οποίο ονομάζεται “dark web report” για τους χρήστες του gmail στην Αμερική και έπειτα αναμένεται να το επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα μπορεί να σκανάρει στο dark web αν το email του εκάστοτε χρήστη βρίσκεται στο “σκοτεινό διαδίκτυο” και θα δίνει συμβουλές για τις δράσεις που πρέπει να κάνει ένα χρήστης για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια στο λογαριασμό του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες των διαφόρων εταιρειών που παρέχουν ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, είναι “θύματα χάκερς” και οι πληροφορίες που συλλέγουν, καταλήγουν στο dark web με αποτέλεσμα να πωλούνται και να τα χρησιμοποιούν διάφοροι επιτήδειοι για παράνομους σκοπούς.

Τσέκαρε και αυτά: