Heat

Αν θες να δεις μία καλή ταινία στο Netflix το Heat είναι η τέλεια επιλογή για μια αμερικανική αστυνομική ταινία του 1995 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Michael Mann.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Διαθέτει ένα σύνολο ηθοποιών με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, με τους Τομ Σίζμορ, Τζον Βόιτ, Έιμι Μπρένεμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Γουές Στούντι και Βαλ Κίλμερ σε δευτερεύοντες ρόλους. Η ταινία Heat παρακολουθεί τη σύγκρουση μεταξύ ενός ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λος Άντζελες και ενός εγκληματία , ενώ παράλληλα απεικονίζει τις επιπτώσεις της στις επαγγελματικές σχέσεις και την προσωπική τους ζωή.

Ο Neil McCauley είναι επαγγελματίας κλέφτης με έδρα το Λος Άντζελες.Αυτός και η ομάδα του – το δεξί του χέρι, ο Κρις Σίχερλις, ο εκτελεστής Μάικλ Τσερίτο, ο οδηγός Γκίλμπερτ Τρέχο και ο νεοπροσληφθείς Γουέινγκρο – ληστεύουν 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα κομιστή από ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο.Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Waingro σκοτώνει έναν φρουρό χωρίς πρόκληση.Ο McCauley σκοτώνει έναν δεύτερο φρουρό που προσπαθεί να βγάλει το κρυμμένο όπλο του και ο Cheritto σκοτώνει τον τρίτο φρουρό για να μην αφήσει μάρτυρες.Αργότερα, ο McCauley ετοιμάζεται να σκοτώσει τον Waingro επειδή προκάλεσε το θάνατο των τριών φρουρών, αλλά εκείνος διαφεύγει.

Ο Μαν έγραψε το αρχικό σενάριο για το Heat το 1979, βασισμένος στην καταδίωξη του εγκληματία Νιλ ΜακΚάουλι από τον αστυνομικό του Σικάγο Τσακ Άνταμσον, από τον οποίο πήρε το όνομα του ο χαρακτήρας του Ντε Νίρο. Το σενάριο χρησιμοποιήθηκε αρχικά για έναν τηλεοπτικό πιλότο που ανέπτυξε ο Μαν, ο οποίος έγινε η τηλεοπτική ταινία L.A. Takedown το 1989, αφού ο πιλότος δεν έλαβε παραγγελία για σειρά. Το 1994, ο Μαν επανεξέτασε το σενάριο για να το μετατρέψει σε ταινία μεγάλου μήκους, με συμπαραγωγό τον Αρτ Λίνσον. Η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη κοινή εμφάνιση του Ντε Νίρο και του Πατσίνο στην οθόνη μετά από μια περίοδο αναγνωρισμένων ερμηνειών και από τους δύο. Λόγω της αξιοσέβαστης φήμης τους, η προώθηση επικεντρώθηκε στη συμμετοχή τους.

Τσέκαρε και αυτά:

Βούρτσες: Πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε

TikTok: Ότι χειραγωγεί τη γενιά Ζ αναφέρει εμπειρογνώμονας