Ηλιακό έγκαυμα

Αν έχεις πάθει έστω και μια φορά στη ζωή σου ηλιακό έγκαυμα, ξέρεις πολύ καλά πόσο πονάει το κορμί σου και τις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό σου!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία και ενυδάτωση του δέρματος μπορούν να προκαλέσουν το κάψιμο που νιώθουμε στο σώμα μας. Και αυτό δεν είναι λαό διότι μπορεί να οδηγήσει σε ζαλάδες και λιποθυμία!

Είναι σημαντικό να περνάμε αρκετή ώρα στην παραλία, όμως κατά τις επικίνδυνες ώρες (12-4) πρέπει να μένουμε κάτω από την ομπρέλα, να φοράμε καπέλο και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας! Αν δεν τα κάνουμε αυτά, δε θα αποφύγουμε το ηλιακό έγκαυμα, ειδικά αν έχουμε λευκό δέρμα.

Υπάρχει ένα λάθος το οποίο έχουμε κάνει όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας και θα πρέπει να το αποφύγουμε αν καούμε ξανά από τον ήλιο!

Όταν καίγεται το δέρμα μας από τον ήλιο, δεν πρέπει να απλώνουμε στο σώμα μας την απλή ενυδατική κρέμα που έχουμε αλλά θα πρέπει να επιλέγουμε κρέμες οι οποίες είναι ιδανικές για εγκαύματα ή να βάζουμε απευθείας τζελ αλόης για να καταπραΰνει. Συνήθως οι απλές ενυδατικές περιέχουν συστατικά τα οποία μπορούν να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα!

Tσέκαρε και αυτά: