Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Θυμάσαι τα παλιά καλά χρόνια που βλέπαμε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και εμφανιζόταν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο; Κοίτα, να δεις που έγινε πραγματικότητα και παρουσιάστηκε το πρώτο όχημα που φέρεται να πετάει!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η Alef Aeronautics παρουσίασε το model A και είναι το πρώτο ηελκετρικό, ιπτάμενο αυτοκίνητο το οποίο έλαβε άδεια από τη FAA (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών) για να μπορέσει να κάνει πτήσεις οι οποίες θα είναι δοκιμαστικές.

Η εταιρεία που δημιούργησε το όχημα είναι μια startup η οποία χρηματοδοτείται από πολλές άλλες εταιρείες όπως είναι η Space X του Elon Musk.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @alef_aeronautics_inc

Θέλουν να δημιουργήσουν το πρώτο ιπτάμενο όχημα το οποίο θα λειτουργεί με ρεύμα και θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Έχει τη δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και έχει σχεδιαστεί για να συμβαδίζει με τα οχήματα που ήδη βλέπουμε στους δρόμους.

Στο έδαφος μπορεί να φτάσει τα 320χλμ ενώ στον αέρα τα 177χλμ και μπορεί να επιβιβαστούν μέχρι 2 άνθρωποι.

Αναμένεται να ξεκινήσει η τιμή του από τα 300.000 δολάρια και η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες. Οι πρώτοι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να μπορέσουν να το αποκτήσουν.

Ο CEO της εταιρίας, Jim Dukhovny, μιλώντας στο τηλεοπτικό μέσο CNBC είπε χαρακτηριστικά:

“Μας επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά στο να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια φιλική προς το περιβάλλον και ταχύτερη μετακίνηση, εξοικονομώντας ώρες εργασίας κάθε εβδομάδα σε άτομα και εταιρείες. Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για τα αεροπλάνα, ένα τεράστιο βήμα για τα αυτοκίνητα”.

Τσέκαρε και αυτά: