Ιράν

Στο Ιράν συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοταδιστικές πρακτικές με σκοπό να καταπιέσουν ακόμη περισσότερο τις γυναίκες και αποφασίστηκε να μην επιτρέπετε η είσοδος στο μετρό σε γυναίκες που δε φορούν χιτζάμπ.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Αφού έχουμε διαβάσει για την Αστυνομία Ηθών η οποία έχει προσπαθήσει πολλές φορές να συμμορφώσει τις νέες γυναίκες που δε θέλουν να φορέσουν τη γνωστή μαντίλα, έρχεται ένα νέο μέτρο το οποίο σίγουρα είναι και αυτό με τη σειρά του εξοργιστικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Guardian”, καμία γυναίκα δε θα μπορέσει να μετακινηθεί με το μετρό της Τεχεράνης αν δεν φορέσει χιτζάμπ και θα υπάρχουν ομάδες επιβολής που θα απαγοεύουν την είσοδο σε όποια γυναίκα δε σέβεται τους κανόνες.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό στην πόλη του Ιράν θα δημιουργήσει μια ηχητική υπενθύμιση και θα μπορούν να την ακούν όλοι επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό και θα ξέρουν πω αυτός είναι ο “νόμος” πλέον.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Τεχεράνης έχει αρχίσει να σχεδιάζει ένα τρόπο με τον οποίο θα εγκατασταθούν κάμερες στους δρόμους της πόλης για να μπορούν να παρακολουθούν τις γυναίκες που δε συμμορφώνονται με τον κώδικα που αρμόζει στο ιρανικό καθεστώς!

Τσέκαρε και αυτά: