Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες χώρες που μπορεί να ταξιδέψει κανείς, καθώς προσφέρει απίστευτη φυσική ομορφιά για να απολαύσεις.

Αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στην χώρα της φωτιάς και του πάγου, όπως τη χαρακτηρίζουν, σου έχουμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ανεξαρτήτως εποχής και πόσες μέρες πας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πώς να ταξιδέψεις μέχρι την Ισλανδία

Για να πας στην Ισλανδία, θα πρέπει να πας στο Ρέικιαβικ, συγκεκριμένα στο Keflavík International Airport (REK), ωστόσο υπάρχει και το Reykjavík Airport, που καλύπτει τις πτήσεις εντός της χώρας.

Από την Ελλάδα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Ισλανδία, οπότε θα πρέπει να ταξιδέψεις με ανταπόκριση από άλλο αεροδρόμιο. Η πιο συνηθισμένη στάση είναι το Λονδίνο και αναλόγως το δρομολόγιο το ταξίδι είναι περίπου 8 με 10 ώρες.

Μετακίνηση στη χώρα

Είναι αρκετά περιορισμένος ο τρόπος μετακίνησης στην Ισλανδία, καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κυρίως στο Ρέικιαβικ και δεν υπάρχει μετρό ή τρένο, μόνο λεωφορεία.

Το ιδανικό είναι να νοικιάσεις αμάξι, για να μπορέσεις να δεις τα αξιοθέατα που θέλεις και να έχεις την άνεση του χρόνου.

Χειμώνα ή καλοκαίρι

Δεν υπάρχει ιδανική περίοδος να πας στην Ισλανδία, καθώς πάει ανάλογα με το τι θέλεις να δεις. Για παράδειγμα, τον χειμώνα από Οκτώβρη μέχρι Μάρτιο περίπου έχει λιγότερες ώρες φως και έχει πολύ κρύο. Ωστόσο, είναι η εποχή που έχεις πιθανότητες να δεις το Βόρειο Σέλας, που δεν είναι ορατό το καλοκαίρι.

Από την άλλη το καλοκαίρι, δεν έχει τόσο κρύο, έχει τις “λευκές νύχτες” και η φύση είναι καλύτερα από ποτέ.

Ρούχα

Ο καιρός στην Ισλανδία γενικά είναι απρόβλεπτος, οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα. Τον χειμώνα θα χρειαστείς ένα καλό μπουφάν, ισοθερμικά, αδιάβροχο, τα κατάλληλα παπούτσια, γάντια, σκούφο και κασκόλ.

Το καλοκαίρι πάλι ζεστά ρούχα θα πρέπει να πάρεις, ενώ τα παπούτσια πρέπει οπωσδήποτε να είναι αδιάβροχα.

Τσέκαρε και αυτά:

Διονύσης Ατζαράκης: Το χιουμοριστικό βίντεο για τον Κασσελάκη

Καρμπονάρα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή μέσα σε 15 λεπτά