Καρυδόπιτα

Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις και να προσφέρεις στους φίλους σου είναι η καρυδόπιτα και με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα τη λατρέψουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την καρυδόπιτα:

1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού γλυκού βανίλια
1 κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη, για το σερβίρισμα
παγωτό καϊμάκι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
50 ml κονιάκ
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Αρχικά θα πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα μέτριο ταψί.

Μετά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο το μείγμα.

Βάζουμε λίγο λίγο το λάδι , το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο, μέχρι το μείγμα να γίνει μία λεία ζύμη.
Το αδειάζουμε στο σκεύος που έχουμε λαδώσει και το κάνουμε να είναι ομοιόμορφο, και στη συνέχεια το ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Για το σιρόπι θα βράσουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 3 λεπτά από όταν αρχίσει να βράζει.

Βάζουμε το κονιάκ και το βγάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από την καρυδόπιτα.

Αφήνουμε ξανά το γλυκό να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο παγωτό καϊμάκι.

Τσέκαρε και αυτά:

Άννα Πολτζόγλου: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Instagram και το Fame Story

Σκυλί νιώθει προδομένο και το δείχνει στην οικογένειά του