Καύσωνας

O καύσωνας μπορεί να προκαλέσει πολλών ειδών προβλήματα στην καθημερινότητα μας και ένα από αυτά είναι η φθορά των ελαστικών μας στα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούμε για την μετακίνηση μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου ή μιας μηχανής έχουν και αυτά αδυναμίες απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και ο παγετός. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες.

Όταν ο καύσωνας εμφανίζεται στην περιοχή μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι μπορεί να νιώσουμε πως τα λάστιχα του οχήματος γλιστρούν στο κράσπεδο και ο τρόπος οδήγησης μας αλλάζει.

Αγγελίες αυτοκινήτων

Πρέπει να ελέγχουμε πιο συχνά την πίεση των ελαστικών μας και μην χρησιμοποιούμε το όχημα μας αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Οι απώλειες πίεσης των ελαστικών μπορεί να είναι πολλές καθώς δημιουργείται συστολή και διαστολή στα ελαστικά και όπως αναφέρουν μελέτες που έχουν γίνει κάθε μεταβολή 10 ° C στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, η πίεση των ελαστικών αυξάνεται κατά 0,1 bar ακόμα και όταν αυτά είναι ακίνητα.

Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας η πίσσα που υπάρχει στην άσφαλτο βγάζει λιπαρές ουσίες και αυτές έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη μειωμένη πρόσφυση λόγω ολισθηρότητας.

Tσέκαρε και αυτά: