Καύσωνας

Καύσωνας: Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν στην χώρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περίπου μία εβδομάδα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 11 Ιουλίου θα επικρατήσουν στην χώρα θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ το επόμενο σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν στο πικ τους.

Πρόκειται για μία θερμή εισβολή που θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα στις περιοχές της Ισπανίας, της Νότιας Γαλλίας και Ιταλίας. Μεγάλο μέρος της Ισπανίας , Νότιας Γαλλίας, Σαρδηνίας, Κορσικής και Σικελίας μέχρι την Τετάρτη, Πέμπτη θα έχουν καλυφθεί από αυτές τις θερμές αέριες μάζες που από την Τετάρτη και μετά θα επηρεάσουν και την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Αυτές οι θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τόσο υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες γιγαντώνουν και τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο καύσωνας θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και ανάσα δροσιάς αναμένεται μετά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου που οι ανώτατες τιμές θερμοκρασίας θα αρχίσουν να πέφτουν.

Tσέκαρε και αυτά: