Καύσωνας

Ο καύσωνας είναι μια καιρική συνθήκη η οποία μας ταλαιπωρεί τρομερά και όταν οδηγούμε, έχουμε ανοιχτό το air condition παρόλο που μπαίνει αέρας στο όχημα μας όταν έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το κλιματιστικό του αυτοκινήτου πρέπει να το φροντίζουμε σωστά όταν έχει τρομερή ζέστη και πρέπει να γίνεται σωστός καθαρισμός του συστήματος έτσι ώστε να μην μυρίζει και να μπορεί να έχει δυνατή απόδοση.

Όταν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο, η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ των 23 με 26 βαθμών και να είναι κλειστά τα παράθυρα για να μπορεί να κρυώσει όλη καμπίνα και να δροσίζονται όλοι οι επιβάτες.

Όταν βάζουμε μπροστά το κλιματιστικό, αφήνουμε για λίγα λεπτά τα παράθυρα ανοιχτά για να μπορέσει να φύγει ο ζεστός αέρας που υπάρχει και έπειτα κλείνουμε τα παράθυρα και οδηγούμε με άνεση και ασφάλεια.

Επίσης δεν ξεχνάμε να ξεχνάμε να ελέγχουμε τακτικά τα υγρά του αυτοκινήτου και πρέπει να γίνει μια καλή συντήρηση από ειδικό αν προετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι ενώ ο καύσωνας μας έχει χτυπήσει.

Να θυμάσαι πως όταν το αυτοκίνητο είναι καλά συντηρημένο, τότε καεί λιγότερα καύσιμο!

Tσέκαρε και αυτά: