Καύσωνας

O καύσωνας δεν έχει χτυπήσει μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρε ςτου κόσμου όπως είναι η Κίνα. Και οι κάτοικοι του Πεκίνου έχουν επιλέξει ένα πολύ ιδιαίτερο item για να προστατεύονται τη ζέστη και ότι αυτή φέρνει μαζί της.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στο Πεκίνο και σύμφωνα με τις αρχές σε ορισμένες περιοχές οι θερμοκρασία εδάφους θα αγγίξει τους 80 βαθμούς. Οι πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους με ανεμιστηράκια και επιλέγουν τα “προσωπίνια” τα οποία είναι καλύμματα που προστατεύουν το πρόσωπο τους από τον ήλιο.

Μάλιστα, κάποιοι επιλέγουν να φορέσουν καπέλα τα οποία έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να προφυλαχθούν.

Τα προσωπίνια είναι μάσκες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο και έχουν τρύπες στο στόμα, τα μάτια και τη μύτη για να μπορεί ο πολίτης να βλέπει και να αναπνέει ενώ επιλέγουν να φορέσουν και μπλούζες με μακριά μανίκια!

Μια πωλήτρια που πουλά καπέλα ανέφερε: 

“Σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, δύο με τρία χρόνια πριν, αυτή η χρονιά είναι πολύ, πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί πολύ αυτό τον χρόνο”.

Σύμφωνα με μια μαθήτρια στην Κίνα η βασική ανησυχία της είναι να μην πάθει κάποιο δερματικό νόσημα ή να βγάλει πανάδες από τον ήλιο, για αυτό το λόγο φορά το προσωπίνι! Και ο καύσωνας συνεχίζεται!

Τσέκαρε και αυτά: