Κορονοϊός

Ο κορονοϊός κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή μας όταν ξαφνικά εμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια και ξαφνικά όλος ο πλανήτης πάγωσε αφού το ένα lockdown διαδεχόταν το άλλο και η ψυχολογία μας βρέθηκε στα τάρταρα! Πολλά εμβόλια έγιναν, ο ιός έγινε συνήθεια και πλέον προσπαθούμε να μπούμε σε μια κανονικότητα η οποία είναι λίγο διαφορετική!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πολλές ήταν οι έρευνες που έγιναν σχετικά με τον ιό, και ένα πράγμα που έκανε εντύπωση σε πολύ κόσμο ήταν το γεγονός πως κάποιοι παρουσιάστηκαν ως “ασυμπτωματικοί” και ήταν σαν μην κόλλησαν ποτέ!

Σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Σον Στόουελ, της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ ανακάλυψε πως ο ιός SARS CoV-2 που προκαλεί αυτό που λέμε “κορονοϊός” μολύνει πιο εύκολα όσους έχουν ομάδα αίματος Α και προσβάλλει πιο εύκολα τα κύτταρα,

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε όσοι έχουν ομάδα αίματος Α έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορονοϊού σε σχέση με όσους έχουν ομάδα αίματος 0.

Επόμενως, όσοι έχουν ομάδα Α είναι πιο επιρρεπείς στον ιό σε σχέση με άλλες ομάδες αίματος και φέρεται πως κολλάνε πιο εύκολα!

Τσέκαρε και αυτά: