Κρέμα καραμελέ

Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά, τα οποία δεν “κάθονται” πολύ βαριά, είναι η κρέμα καραμελέ και η παρασκευή της είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζαμε.

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων, γενικά στην Ευρώπη καθώς παρ’ όλο που ακούγεται σαν γαλλικό γλυκό, υπάρχει στη γαστρονομική κουλτούρα και της Ισπανίας ως flan και της Ιταλίας ως crema caramella.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κρέμα καραμελέ:

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 900 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ βούτυρο

Πώς θα φτιάξεις την κρέμα καραμελέ:

Αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αν γίνει σκούρο καφέ πιθανόν να πικρίσει. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει, μετά το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη.
Την απλώνουμε με μία μαρίζ, και την αφήνουμε να κρυώσει, βάζωντας μία μεμβράνη από πάνω και μία ώρα στο ψυγείο.

Τσέκαρε και αυτά:

Joe Jonas: Ο λόγος που πήρε διαζύγιο με τη Sophie Turner

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το βιογραφικό, η ηλικία, η σχέση και ο χωρισμός με την Ζέτα Μακρυπούλια