Ύπνος

Ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για τον οργανισμό μας, οπότε σίγουρα πρέπει να είναι ποιοτικός και κάτι που τον διαταράσσει είναι η υπερφαγία.

Σε όλους έχει τύχει να έχουν καταναλώσει πολύ φαγητό, ή απλά να έφαγαν κάτι και τους έκατσε “βαρύ”, οπότε σου έχουμε την λύση για να κοιμηθείς καλά, όταν έχεις βαρυστομαχιάσει.

Ύπνος – Συμβουλές για να κοιμηθείς καλά αν έχεις φάει πολύ

1.Φρόντισε να χωνέψεις

Καλό είναι να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να χωνέψει πριν ξαπλώσεις για να κοιμηθείς, για δύο με τρεις ώρες. Αυτομάτως αν έχεις χωνέψει το φαγητό σου, μειώνεις τις πιθανότητες παλινδρόμησης οξέος και δυσφορίας.

2.Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθάει στην πέψη του φαγητού, ενώ περιορίζει τις στομαχικές διαταραχές και ανακουφίζει από το φούσκωμα. Ένα τσάι με τζίντζερ, ή ακόμα και να φας ένα μικρό κομμάτι φρέσκου τζίντζερ, θα βοηθήσει στην ενόχληση πριν πέσεις για ύπνο.

3.Ενυδάτωση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να σε βοηθήσει στην πέψη είναι το νερό. Αν πίνεις συχνά νερό το βράδυ θα βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα, όμως μην το παρακάνεις, καθώς οι επισκέψεις στο μπάνιο θα είναι συχνότερες.

4.Σήκωσε το πάνω μέρος του σώματος

Αν νιώσεις καούρα ή παλινδρόμηση μετά το πολύ φαγητό, καλό είναι να ανυψώσεις το σώμα σου, όσο κοιμάσαι. Βάλε παραπάνω μαξιλάρια για να αποτρέψει το στομαχικό οξύ από το να ρέει πίσω στον οισοφάγο σου.

Τσέκαρε και αυτά:

Joe Jonas: Ο λόγος που πήρε διαζύγιο με τη Sophie Turner

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το βιογραφικό, η ηλικία, η σχέση και ο χωρισμός με την Ζέτα Μακρυπούλια