Κρήτη

Υπάρχει ένας καταρράκτης στην Κρήτη ο οποίος σου υπόσχεται μοναδικές στιγμές και μπορείς να τον επισκεφτείς αν βρίσκεται στην περιοχή του Ρεθύμνου.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το φαράγγι του Κουρταλιώτη είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία στο αγαπημένο νησί της Ελλάδας και σε αυτό θα βρεις τον μεγάλο καταρράκτη ο οποίος σχηματίζεται κάτω από το εκκλησάκι του οσίου Νικολάου του Κουρταλιώτη.

Οι πηγές που “τρέχουν” στο ονειρικό αυτό σημείο σχηματίζουν κρυστάλλινα νερά τα οποία είναι αρκετά κρύα αλλά τόσο χαλαρωτικά για όποιον βουτήξει σε αυτά. Οι πηγές δημιουργούν ένα ποτάμι το οποίο καταλήγει στην Πρέβελη.

Ο κόσμος επισκέπτεται το φαράγγι με σκοπό να βρεθεί κάτω από τα τρεχούμενα νερά του καταρράκτη αλλά πρέπει να έχεις “αντοχές” διότι είναι αρκετά κρύο το νερό.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αψηφούν το κρύο νερό και επιλέγουν να βουτήξουν σε αυτό ενώ έχουν γίνει αναφορές για ακίνδυνα νερόφιδα τα οποία κολυμπούν στο σημείο.

Για να μπορέσει κάποιος να βρεθεί στον εντυπωσιακό καταρράκτη που βρίσκεται στην Κρήτη θα πρέπει να αφήσει το όχημα του στο πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί πάνω από το φαράγγι και κατεβαίνει τα σκαλιά που οδηγούν στον ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα βρεις δυο μονοπάτια και το ένα οδηγεί στην εκκλησία ενώ το άλλο στο καταρράκτη. Αν θέλεις να βρεθείς στον καταρράκτη θα διαλέξεις το δεξί μονοπάτι.

@allaboutcrete How Beautiful 😍 #crete🇬🇷 #creteisland #letstravel #traveltips #waterfall #travelgreece #worldexplorer #fypage #mpesfypgamw #fyp #viral #aboutcrete #asmr #asmrsounds #asmrvideo ♬ Sound of flowing water (ASMR) 3D sound(938614) – MN Field Record

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο TikTok θα δεις υπέροχες εικόνες από ανθρώπους που έχουν βουτήξει στα νερά και απολαμβάνουν τη δροσιά του, εν μέσω καλοκαιριού όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές.

Τσέκαρε και αυτά: