Κρήτη
Κρήτη: Το καλοκαίρι είναι μια δημοφιλής περίοδος για ταξίδια, με πολλούς ανθρώπους να πετάνε μακριά για να απολαύσουν τον πολιτισμό και τον καιρό μιας διαφορετικής χώρας.
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία για χαλάρωση και εξερεύνηση, καθώς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους και να απολαύσουν τη ζεστασιά της εποχής.
Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και αρχίζουν οι σχολικές διακοπές, οικογένειες, ζευγάρια, μοναχικοί ταξιδιώτες και φίλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.
Με βάση έρευνα της Ipsos, το 27% των Βρετανών προτιμά να κλείνει τις καλοκαιρινές του διακοπές τέσσερις έως έξι μήνες νωρίτερα.  Έχοντας αυτό κατά νου, οι ειδικοί της Planet Cruise ανέλυσαν τα δεδομένα Google αναζητήσεων για 40 δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, για να αποκαλύψουν τους 10 προορισμούς που θα είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τις 28 Ιανουαρίου 2024 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι για να ανακαλύψουν τους προορισμούς που αυξάνουν τη δημοτικότητά τους.
Η λίστα έχει ως εξής: 
1. Παρίσι 
Με 54% αύξηση στις αναζητήσεις, το Παρίσι θα είναι μια δημοφιλής επιλογή για το καλοκαίρι του 2024. Η “Πόλη της Αγάπης” φημίζεται για τη ρομαντική της ατμόσφαιρα και τα γραφικά της σκηνικά. Το Παρίσι φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του κόσμου, όπως ο Πύργος του Άιφελ, ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, η Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο του Λούβρου.
2. Κρήτη
Η Κρήτη διαθέτει μια σειρά από αξιοθέατα, όπως μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο. Με 51% αύξηση στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, οι επισκέπτες θα αγαπήσουν επίσης τις πολυσύχναστες πόλεις όπως τα Χανιά, τους απομονωμένους όρμους και τα κρυμμένα διαμάντια κατά μήκος της νότιας ακτής.
3.Μαγκαλούφ 
Το Magaluf, κοντά στην Πάλμα στο εκπληκτικό νησί της Μαγιόρκα, έχει να προσφέρει περισσότερα πέρα από τη διάσημη νυχτερινή ζωή. Με 47% αύξηση στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, έχει κάτι για όλους. Οι λάτρεις της περιπέτειας θα λατρέψουν να τις τσουλήθρες στο Western Water Park, ή όσοι αναζητούν χαλάρωση θα απολαύσουν τα κέντρα σπα και ευεξίας.
4. Άμστερνταμ 
Γνωστό ως “Βενετία του Βορρά”, μπορείτε να κάνετε μια γραφική κρουαζιέρα στα κανάλια για να θαυμάσετε την εμβληματική αρχιτεκτονική και τις γοητευτικές γέφυρες του Άμστερνταμ. Με 39% αύξηση στις αναζητήσεις, η πόλη θα αποτελέσει δημοφιλή προορισμό αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας έναν παράδεισο για καλοφαγάδες με λιχουδιές όπως τα stroopwafels και χώρους πρασίνου όπως το Vondelpark.
5. Μαγιόρκα
Γνωστή για τις μαγευτικές ακτές της, η Μαγιόρκα είναι δημοφιλής προορισμός για χαλάρωση, προσφέροντας μια σειρά από ιαματικά λουτρά και φυσικές θερμές πηγές. Με 27% αύξηση στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, προσφέρει τα πάντα, από ηλιόλουστες παραλίες μέχρι γραφικές εκδρομές με σκάφος.
6. Καναδάς 
Με 22% αύξηση στις αναζητήσεις, ο Καναδάς είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε το καλοκαίρι, λόγω των πολυάριθμων υπαίθριων δραστηριοτήτων και των ευκαιριών επίσκεψης στα αξιοθέατα. Παρακολουθήστε μουσικά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ ή το Calgary Stampede, το οποίο περιλαμβάνει διαγωνισμούς ροντέο, συναυλίες και καρναβαλικές βόλτες.
7. Σαντορίνη 
Γνωστή για το ρομαντικό τοπίο της, η επίσκεψη στη Σαντορίνη το καλοκαίρι είναι μια ονειρική απόδραση. Με 22% αύξηση στις αναζητήσεις, μπορείτε να απολαύσετε μια οινική περιήγηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία του νησιού για να δοκιμάσετε ντόπιες ποικιλίες όπως το Ασύρτικο και το Αηδάνι.
8. Ισλανδία
Με 21% αύξηση στις αναζητήσεις, το καλοκαίρι στην Ισλανδία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ζήσετε το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυκτίου, όπου ο ήλιος παραμένει ορατός για σχεδόν 24 ώρες την ημέρα.
9. Βαρκελώνη
Με 17% αύξηση στις αναζητήσεις, η Βαρκελώνη είναι δημοφιλής για καλοκαιρινές διακοπές. Η πόλη είναι ο παράδεισος των αγοραστών- κάντε μια βόλτα στον πολυτελή εμπορικό δρόμο Passeig de Gràcia για να βρείτε πολυτελείς μάρκες και επώνυμες μάρκες ή αναζητήστε στη γοτθική συνοικία και στο El Born.
10. Μαρόκο 
Με 16% αύξηση στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, γνωρίστε την ομορφιά της μαροκινής ερήμου κάνοντας ένα ταξίδι στη Σαχάρα. Ξεκινήστε μια πεζοπορία με καμήλες στους αμμόλοφους του Erg Chebbi, κατασκηνώστε κάτω από τα αστέρια σε μια παραδοσιακή σκηνή των Βερβερίνων και γίνετε μάρτυρες της μαγευτικής ανατολής και δύσης του ήλιου πάνω από το τοπίο της ερήμου.
Έτσι, αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε μακριά αυτό το καλοκαίρι, ελπίζουμε ότι αυτές οι προβλέψεις σας ενέπνευσαν. Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το πού να πάτε, τότε ρίξτε μια ματιά στις προσφορές μας για κρουαζιέρες , με πολλές αποκλειστικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες που μπορείτε να απολαύσετε.

Τσέκαρε κι αυτά: