Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι το νησί που εκθείασε ο Όμηρος στην Ιλιάδα και λάτρεψε η θεά Αφροδίτη ενώ πολλοί συγγραφείς της αρχαιότητας είχαν αναφορές στα κείμενα τους για τον τόπο που μπορούσε να μαγέψει ακόμη και τον πιο δύσκολο ταξιδευτή. Είναι το νησί που σου υπόσχεται ρομαντισμός, περιπέτεια και απόλυτη χαλάρωση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το νησί που βρίσκεται ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει πόλος έλξης ξένων τουριστών ενώ οι Έλληνες το επιλέγουν για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές και να ζήσουν τις ομορφιές που προσφέρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kithira_island (@kithira_island)

Στο νησί των Κυθήρων μπορείς να μετάβεις αεροπορικώς ή με πλοίο από τον Πειραιά και το κόστος των εισιτηρίων προσαρμόζεται ανάλογα με την περίοδο. Γενικότερα, δε θεωρείται από τα overprised νησιά. ωστόσο είναι σημαντικό να κλείσεις νωρίς το κατάλυμα που σε ενδιαφέρει και τα εισιτήρια σου, γιατί σίγουρα θα γλιτώσεις χρήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kithira_island (@kithira_island)

Το “Τσιρίλο” (είναι μια ακόμη ονομασία για το νησί) διαθέτει παραδεισένιες παραλίες, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μονοπάτια τα οποία θα σε οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες τις οποίες αξίζει να ζήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kithira_island (@kithira_island)

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους τα Κύθηρα πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα των διακοπών σου το φετινό καλοκαίρι!

#1. Οι παραλίες 

Το Διακόφτι, Το Καλάμι, ο Αβλέμονας, και άλλες πολλές παραλίες είναι αυτές που σίγουρα θα σε κάνουν να επιστρέφεις κάθε χρόνο στο νησί! Πρόκειται για ειδυλλιακά τοπία τα οποία σε καλούν να τα γνωρίσεις και θα τα απολαύσεις με την ψυχή σου! Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα και θα τις βρεις ανακαλύπτοντας τα παραδοσιακά χωριά!

#2. Τα γλυκά προϊόντα 

Τα γλυκά προϊόντα των Κυθήρων είναι ξακουστά! Το μέλι που παράγεται στο νησί είναι θεσπέσιο, οι ροζέδες, τα κούμαρα, το μπουτίνο και άλλα πολλά εδέσματα θα σου κλέψουν σίγουρα την καρδιά!

#3. Πανηγύρια 

Στο νησί των Κυθήρων γίνονται κάθε χρόνο πολλά πανηγύρια τα οποία καλωσορίζουν όλον τον κόσμο! Στα παραδοσιακά χωριά που υπάρχουν στο νησί θα ανακαλύψεις την ιδιαίτερη φιλοξενία των κατοίκων και θα διασκεδάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Τσέκαρε και αυτά: