Λένα Κιτσοπούλου

Η Λένα Κιτσοπούλου είναι μια πολύ ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας και οι παραστάσεις της έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης, τόσο στα social media, όσο και ανάμεσα σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Εκείνη, επιλέγει να αγνοεί τα κακόβουλα σχόλια και με τον δικό της τρόπο παρουσιάζει το όραμα της στο κοινό που σπεύδει να δει από κοντά όλα εκείνα που έχει να πει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία γνώρισε από κοντά την τέχνη του θεάτρου και αμέσως ένιωσε μια μαγική σύνδεση! Αλλά όλα ήθελε να τα κάνει με τον δικό της τρόπο γιατί τα είχε όλα δομημένα στο μυαλό της και δεν ήθελε να θυμίζει η τέχνη της κανέναν άλλον.

Λένα Κιτσοπούλου – Βιογραφικό, ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της, οι ιδιαίτερες παραστάσεις, οι Σφήκες

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και από μικρή ηλικία είχε δείξει πως έχει μια έντονη αδυναμία στην τέχνη! Ο πατέρας της ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα της νοσηλεύτρια, ενώ έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό.

Η Λένα Κιτσοπούλου έχασε τον πατέρα της όταν εκείνος ήταν 54 ετών, από μηνιγγίτιδα και ήταν μια ξαφνική απώλεια η οποία την στιγμάτισε.

Το 1994 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” και ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορες σειρές.

Κάποιες από αυτές είναι :

  • “Απών” – Mega
  • “Εν Ιορδάνη” –  Star
  • “Το 10” – Alpha

Έχοντας πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, ξεκίνησε να ασχολείται με τη συγγραφή και το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της διήγημα το οποίο ονομάζεται “Νυχτερίδες”. 

Κατά τη διάρκεια της πορείας της στο θέατρο ανακάλυψε την αγάπη της για τη σκηνοθεσία και ανέβασε πολλές παραστάσεις οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερες! Στις παραστάσεις της δε θα δει κανείς την κλασική ιστορία που μπορεί να έχει επιλέξει, αλλά θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα και συμπεριφορές που ενδεχομένως να αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία και πάντα δίνει αυτό το extra που πολλές φορές διχάζει το κοινό και το κάνει να προβληματιστεί πολύ έντονα.

Η παράσταση “Σφήκες”

Η Λένα Κιτσοπούλου κατάφερε να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την παράσταση “Σφήκες” η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο.

Η παράσταση η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη, η σκηνοθέτις και ηθοποιός δίνει μια διαφορετική νότα στρέφοντας το ενδιαφέρον προς τα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στον κόσμο των Social media και των τηλεοπτικών εκπομπών.

Η παράσταση η οποία σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΘΒΕ, δέχτηκε σφοδρή κριτική καθώς ο κόσμος που την παρακολούθησε δεν μπορούσε να πιστέψει την τόσο ωμή σάτιρα που παρουσιάστηκε ανάμεσα σε σκηνικά τα οποία δεν εκτιμήθηκαν καθόλου!

Πολλοί ήταν αυτοί που έγραψαν στο Twitter πως μια τέτοια παράσταση δεν έχει θέση στην Επίδαυρο και πως πρέπει να υπάρχει όριο σε όλα!

Ο τρόπος με τον οποίο “μεταφράστηκε” το έργο του Αριστοφάνη μέσα από τα μάτια της Κιτσοπούλου δίχασε τον κόσμο και πολλοί ανέφεραν πως τα πρώτα 30 λεπτά ξεκίνησε να αποχωρεί ο κόσμος από το μέρος όπου έγινε η παράσταση!

Τσέκαρε και αυτά: