ΛΟΑΤΚΙ

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ βρίσκεται ήδη σε συναγερμό και όχι άδικα, αφού οι Σπαρτιάτες έδειξαν από την πρώτη στιγμή την ομοφοβική και ρατσιστική τους στάση.

Όλα ξεκίνησαν με το 1ο αυτοοργανωμένο Pride στα Χανιά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου και πρόκειται για την πρώτη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας Χανίων.

ΛΟΑΤΚΙ

Και φυσικά οι Σπαρτιάτες έχοντας πλέον το ατού πως είναι εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή, αποφάσισαν να δείξουν πως όντως η ατζέντα τους είναι ακροδεξιά και εθνικιστική. Για αυτό το λόγο άλλωστε και ένας εκ των υποψηφίων, ο Κυριάκος Μπλαζουδάκης ανήρτησε στο Facebook μία ομοφοβική ανακοίνωση που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος του κόμματος από το νομό Ρεθύμνου καλεί τους πολίτες σε αντιδιαδήλωση, αναφέροντας κιόλας πως η εκδήλωση αυτή δηλητηριάζει τις αγνές παιδικές ψυχές. Και το ομοφοβικό του παραλήρημα δεν σταματά εκεί γράφοντας στην ανάρτησή του περί αξιών και – αν είναι δυνατόν – “για ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών”.

 

 

ΛΟΑΤΚΙ

Αυτό που ξεπερνά δυστυχώς κάθε αρρωστημένη φαντασία είναι πως στο αντιδιαδηλωτικό κάλεσμα προσφέρεται και το μέσο για τη μετάβαση στο σημείο με μόλις 12 ευρώ.

Παρά τις απειλές όμως και τα ρατσιστικά σχόλια, το 1ο Pride στα Χανιά από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Πέμπτη και ήδη υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις στήριξης αυτής της πρωτοβουλίας, όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΕΕΡΦΑ Χανίων, που με ανάρτησή του στο Facebook καλεί τους πολίτες να βάλουν “μπλόκο στους ναζί του Κασιδιάρη και να σταματήσουν τις ομοφοβικές προκλήσεις”.

Το μήνυμά τους γράφει χαρακτηριστικά:

“Λίγες μέρες μετά τις εκλογές οι ‘Σπαρτιάτες’, που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6»”.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Tσέκαρε και αυτά: