Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή επιχειρηματίας και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η γνωστή κυρία των Αθηνών, έφυγε από τη ζωή έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας και η ανακοίνωση του ιδρύματος Μ.Βαρδινογιάννη αναφέρει τα εξής:

“Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο”.

 

Ποια ήταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Ερμιόνη,η επιχειρηματίας κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα παιδιά.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ στο Κολοράντο και παντρεύτηκε τον εφοπλιστή, Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον οποίο απέκτησε πέντε παιδιά.

Έχοντας τρομερή ευαισθητοποίηση για πολλά ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, έγινε μέλος διάφορων οργανώσεων που ασχολούνται με τη φιλανθρωπία και αγωνίστηκε για την ειρήνη και ήθελε να προτάξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε όλους τους τομείς.

Ίδρυσε και προέδρευσε του ιδρύματος “Για το παιδί και την οικογένεια” και του συλλόγου “Φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα”.

Ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999 σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήρθε κοντά με εξέχουσες προσωπικότητες της υψηλής κοινωνίας όπως η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και η Σούζαν Μουμπάρακ.

Τσέκαρε και αυτά: