Μάθιου Πέρι

Φτωχότερος έμεινε ο χώρος της υποκριτικής, με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Ο Μάθιου Πέρι έγινε ευρύτερα γνωστός από τη σειρά “Φιλαράκια”, που έπαιζε τον “Τσάντλερ Μπινγκ”.

Η Warner Bros ανέφερε στο CNNi για τον θάνατό του:

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου Πέρι. Ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα προικισμένος ηθοποιός και ανεξίτηλο μέλος της οικογένειας της Warner Bros. Television Group».

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς, έκανε μία δημοσίευση προς τιμήν του που έγραφε:

«Είμαστε συντετριμμένοι που μαθαίνουμε τον θάνατο του Matthew Perry. Ήταν ένα αληθινό δώρο για όλους μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Η Maggie Wheeler, η οποία έπαιξε τη φίλη του Janice έγραψε:

«Τι απώλεια. Θα λείψεις στον κόσμο Mathew Perry. Η χαρά που έφερες σε τόσους πολλούς στη σύντομη ζωή σου θα συνεχιστεί. Νιώθω πολύ ευλογημένη από κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τον θάνατό του ναν λόγο για πνιγμό, καθώς οι αρχές του Λος Άντζελες βρήκαν τον ηθοποιό αναίσθητο στο τζακούζι του.

Η αστυνομία πήγε σπίτι του, καθώς δέχθηκε κλήση για καρδιακή προσβολή που έπαθε ένας άνδρας, και λίγο αργότερα έγινε γνωστή η ταυτότητά του.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ ο Μάθιου Πέρι είχε πάει να παίξει pickleball το πρωί του Σαββάτου και όταν γύρισε σπίτι του ανέθεσε στον βοηθό του να του κάνει κάποιες δουλειές. Αφού γύρισε τον βρήκε αναίσθητο και κάλεσε τις αρχές. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν βρέθηκαν ναρκωτικά σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, είχε μιλήσει ανοιχτά για τους εθισμούς του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ είχε αποκαλύψει ότι δεν θυμόταν ολόκληρες σεζόν που είχαν γυριστεί για τα “Φιλαράκια”.

Πώς έγινε γνωστός

Ο ηθοποιός γεννήθηκε το Williamstown της Μασαχουσέτης, από πατέρα ηθοποιό και μητέρα δημοσιογράφο. Αφού χώρισαν οι γονείς του μετακόμισε στην Οτάβα του Καναδά, όπου έγινε κορυφαίος τενίστας.

Όταν κατάλαβε ότι του αρέσει ο χώρος της υποκριτικής μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν έφηβος και έζησε μαζί με τον πατέρα του.

Ο πρώτος μικρός ρόλος του ήταν στο δράμα «240-Robert» το 1979 και στη συνέχεια έπαιξε σε παραστάσεις όπως «Charles in Charge», «Silver Spoons» και «The Tracey Ullman Show».

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο ήρθε όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο με την ταινία του 1988 «A Night in the Life of Jimmy Reardon» στην οποία έπαιξε με τον Ρίβερ Φίνιξ.

Παράλληλα, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Second Chances» (αργότερα μετονομάστηκε σε «Boys Will Be Boys»), και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα «Growing Pains», «Who’s The Boss» και «Beverly Hills, 90210».

Το 1994 κλήθηκε να παίξει τον χαρακτήρα του συμπαθητικού και σαρκαστικού Τσάντλερ στην κωμική σειρά «φιλαράκια», η οποία τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο ρόλος αυτός του χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy Primetime το 2002.

Ο εθισμός που τον κατέστρεψε

Ο Μάθιου Πέρι, κυκλοφόρησε πρόσφατα την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir», στην οποία μίλησε για τα πάντα στη ζωή του.
Στο βιβλίο του αποκάλυψε ότι η κατάχρηση οπιοειδών τον οδήγησε σε ρήξη παχέος εντέρου όταν ήταν 49 ετών. Ο Μάθιου Πέρι έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες και παρέμεινε για μήνες στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί έδιναν δύο τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης.

Ο ηθοποιός, παραδέχτηκε επίσης ότι είχε πάει σε κέντρο απεξάρτησης 15 φορές για να σταματήσει τα ναρκωτικά. Στο περιοδικό People είχε μιλήσει για το βιβλίο του λέγοντας:

«Αυτό με το οποίο εκπλήσσομαι περισσότερο είναι η ανθεκτικότητά μου. Ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να υπερπηδήσω όλα αυτά τα βασανιστήρια. Θέλοντας να πω την ιστορία, παρόλο που είναι λίγο τρομακτικό να πεις όλα σου τα μυστικά σε ένα βιβλίο, δεν άφησα τίποτα απ’ έξω. Όλα είναι εκεί μέσα».

Ο ηθοποιός, είχε μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον εθισμό του, με τον οποίο πάλευε ακόμα και όσο ήταν στο απόγειο της καριέρας του

«Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ζύγιζα 128 λίβρες, ήμουν στο Friends που με παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι—και γι’ αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εκπομπή, γιατί ήμουν υπερβολικά αδύνατος», είπε ο Πέρι σε συνέντευξή του πέρυσι στο CBC.

Το 2020 αρραβωνιάστηκε με τη λογοτεχνική μάνατζερ Molly Hurwitz και χώρισαν το 2021. «Μερικές φορές τα πράγματα απλά δεν πάνε καλά και αυτό είναι ένα από αυτά. Εύχομαι στη Μόλι τα καλύτερα», ανέφερε ο Μάθιου Πέρι όταν χώρισαν.

Τσέκαρε και αυτά:

Atlantics: Βραβευμένη ρομαντική δραματική ταινία στο Netflix

Στράτος Τζώρτζης: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story