Μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα

Η μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα δεν είναι μακριά καθώς αναμένεται την Τετάρτη 21/12 να ξεκινήσει τυπικά η αγαπημένη εποχή όπου το κρύο κάνει την εμφάνιση του και όλοι φοράμε τα πουλοβεράκια μας και πίνουν ζεστά ροφήματα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου στις 23:48 θα ξεκινήσει ο χειμώνας, τυπικά στο βόρειο ημισφαίριο και η συγκεκριμένη νύχτα θα είναι από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

To χειμερινό ηλιοστάσιο δεν ξεκινά στις 25 Δεκεμβρίου όπως γινόταν την εποχή του Ιησού Χριστού και πλέον σημειώνεται ανάμεσα στις 20 με 23 Δεκεμβρίου.

Η μικρή βροχή των διαττόντων αστέρων Ακρτίδων κορυφωθεί το βράδυ μεταξύ της 21ης και της 22ας Δεκεμβρίου και θα είναι τα τελευταία αστέρια που θα “πέσουν”.

Η μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα καταγράφεται ως μια βραδιά σημαντικού ενδιαφέροντος τόσο στον κόσμο της συνωμοσιολογίας, όσο και στον κόσμο της αστρονομίας καθώς βγαίνει τα τηλεσκόπια για να παρατηρείται ο ουρανός διότι μπορεί να εμφανιστούν φαινόμενα τα οποία είναι άξια καταγραφής.

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο ήλιος αρχίζει να ανεβαίνει ψηλά ξανά στον ουρανό και η μέρα έχει την ευκαιρία να ανακτά το “χαμένο έδαφος” που έχει χάσει και στην εαρινή ισημερία η μέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια.

Στις 23 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει και Νέα Σελήνη και ο ουρανός θα είναι ιδανικός για όσους ασχολούνται με την αστρολογία και την αστρονομία.

Tσέκαρε και αυτά :

Maestro : Γιατί έχει άλλη ονομασία στο Νetflix

Χριστουγεννιάτικες συνταγές : Οι πατάτες που πρέπει να φας