Μοναξιά

Το να πας από την συντροφικότητα μίας σχέσης στη μοναξιά, δεν είναι πάντα ένα εύκολο μονοπάτι, καθώς είτε μπορεί να μην ήσουν έτοιμος για κάτι τέτοιο, είτε έχεις επηρεαστεί από τα κοινωνικά στερεότυπα που σε “αναγκάζουν” να είσαι με έναν άνθρωπο.

Η επιβεβαίωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την ψυχολογία των ανθρώπων και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την έχουν συνδέσει με κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, ή γενικότερα με τις σχέσεις.

Παράλληλα, ο φόβος της μοναξιάς είναι κάτι που μπορεί να κινητοποιεί τους ανθρώπους και γι’ αυτό τον λόγο αρκετοί μένουν σε μία σχέση που δεν τους ικανοποιεί, ή πηγαίνουν από τη μία σχέση στην άλλη. Το ιδανικό σε μία σχέση είναι να θες να είσαι με κάποιον και όχι απλώς να μην θες να είσαι μόνος σου.

Πώς να ξεπεράσεις τη μοναξιά

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις τον λόγο που πρέπει να μείνεις μόνος για κάποιον καιρό και την σημαντικότητα αυτού του σκοπού.

Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα εσωτερικά και όχι εξωτερικά.

Μάθε να στηρίζεις εσύ τον εαυτό σου

Αρκετοί σε μία σχέση βασίζονται στον άνθρωπο που είναι μαζί για να τους δώσει επιβεβαίωση, στήριξη, χαρά κλπ. Ωστόσο, όταν βγαίνεις από αυτή τη σχέση, ξαφνικά έχεις ένα συναισθηματικό κενό και ο άνθρωπος που το γέμιζε δεν το κάνει πλέον, πρέπει να μάθεις να το κάνεις μόνος σου.

Συγκεκριμένα, πρέπει εσύ να επαινείς τον εαυτό σου όταν κάνει κάτι σωστό και καλό και κατά κύριο λόγο να τον σέβεσαι.

Θέσε στόχους

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, όταν μπαίνουμε σε μία σχέση αφήνουμε πολλές φορές τα χόμπι μας, τα ενδιαφέροντά μας και τα σχέδια για το μέλλον.
Οπότε όταν μένεις μόνος σου, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις μία καινούργια αρχή στους τομείς της ζωής σου που σε ενδιαφέρουν, αλλά και να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Τσέκαρε και αυτά:

Survivor: Ποια παίκτρια πρόκειται να αποκτήσει παιδί 

Μπισκότα με κανέλα: Η πιο νόστιμη συνταγή