Μουντιάλ 2022

Ο τελικός του Μουντιάλ 2022 διεξάγεται στο Κατάρ, με τις εθνικές Γαλλίας και Αργεντινής να βρίσκονται ένα βήμα προτού σηκώσουν το πολυπόθητο κύπελλο και δείξουν την υπεροχή τους σε όλο τον πλανήτη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου τελειώνει με ένα συγκλονιστικό αγώνα την Κυριακή 18/12 και οι φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο περιμένουν τη στιγμή όπου ένα νικητήριο γκολ θα δώσει στην ομάδα τους την ευκαιρία να σηκώσουν την κούπα και να κατοχυρώσουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Η Γαλλία και η Αργεντινή έχοντας επιδείξει φοβερές τεχνικές και στιγμές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να τρελάνουν κόσμο! Πόσες φορές όμως έχει κατακτήσει η κάθε χώρα το κύπελλο;

Δυο φορές για τη Γαλλία 

Η Γαλλία συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1930 και έχει καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο δυο φορές. Την πρώτη φορά πήρε το τρόπαιο το 1998 αφού κατάφερε να κερδίσει τη Βραζιλία με σκορ 3-0 και ήταν η χρονιά όπου διοργάνωσε το Μουντιάλ.

Η δεύτερη φορά που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο ήταν το 2018 και κατάφερε να επιβληθεί ενάντια στην Κροατία με σκορ 4-2, στη Ρωσία.

Δυο φορές για την Αργεντινή 

Η Αργεντινή συμμετέχει στο Μουντιάλ από το 1930 και έχει καταφέρει και αυτή με τη σειρά της να κερδίσει δυο παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ είναι και αυτή που έχει καταφέρει να έχει κατακτήσει κάθε είδους επίσημη διοργάνωση της FIFA σε εθνικό επίπεδο.

Η εθνική ομάδα πήρε το πρώτο της τρόπαιο το 1978 όπου και επικράτησε της Ολλανδίας με σκορ 3-1. Η δεύτερη νίκη ήρθε μετά από ένα υπέροχο τελικό το 1986 όπου και επικράτησε της Δυτικής Γερμανίας με σκορ 3-2.

Οι δυο ομάδες βρίσκονται στον τελικό του Μουντιάλ για το 2022 και είναι αυτές που θέλουν να δουν να “τριτώνει” το καλό!

Τσέκαρε και αυτά :

Εφαρμογές γνωριμιών : “Τέλος” στη μοναξιά των Χριστουγέννων

Σειρές Netflix : Ένα ακόμη project “τσεκουρεύτηκε”