Μπιφτέκια

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι τα μπιφτέκια, και σε κάθε σπίτι υπάρχει μία ξεχωριστή συνταγή.

Παρ’ όλα αυτά, αν θες να φτιάξεις στο σπίτι σου μπιφτέκια που θυμίζουν ταβέρνα, σου βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μπιφτέκια 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσια ελιά
  • η ψίχα από μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Το πρώτο βήμα είναι να μουσκέψουμε την ψίχα του ψωμιού, που πρέπει σίγουρα να είναι μπαγιάτικο.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και το βάζουμε στην λεκάνη που έχουμε βάλει τον κιμά
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στο multi
  • Στη συνέχεια, βάζουμε στον κιμά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη μια κουταλιά ξύδι
  • Έπειτα ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια
  • Για το τέλειο αποτέλεσμα ταβέρνας, τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο, αφού πρώτα έχουμε προθερμάνει και το έχουμε αλείψει με λάδι
  • Ψήνουμε το μπιφτέκι γυρνώντας το διαρκώς για 10 λεπτά
  • Τέλος σερβίρουμε με λεμόνι

Τσέκαρε κι αυτά: