Νέα Υόρκη

Πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες του Χ (πρώην Twitter) είδαν ένα βίντεο που απεικονίζει ένα 29οροφο κτίριο χωρίς παράθυρα στην Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για έναν από τους πιο περίεργους ουρανοξύστες της πόλης, για τον οποίο δεν έχουν δοθεί πολλές πληροφορίες, και γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί χρήστες των social media έχουν φρικάρει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μάλιστα, ένας χρήστης σχολίασε χαρακτηριστικά:

“Φοβάμαι ότι θα εξαφανιστώ και μόνο αν ρωτήσω τι είναι…”

Το συγκεκριμένο κτίριο στη Νέα Υόρκη, δεν έχει παράθυρα και δεν μπορείς να δεις το εσωτερικό του. Ειδικότερα τη νύχτα, το συγκεκριμένο κτίριο γίνεται τρομακτικό, αφού γίνεται μία τεράστια σκιά.

Ο ουρανοξύστης βρίσκεται στο νούμερο 33 της Thomas Street, στο Lower Manhattan, ανήκει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της Νέας Υόρκης, AT&T, ονομάζεται Long Lines Building και έχει ύψος 165 μέτρα.

Σύμφωνα με το Intercept, πρόκειται για ένα κτίριο που φέρεται να χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, για παρακολούθηση και αξιοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, φαξ και δεδομένων Διαδικτύου.

Βάσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου, δημόσια αρχεία και συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους της AT&T, επιβεβαιώνεται πως το κτίριο έχει χρησιμεύσει ως τοποθεσία παρακολούθησης της NSA, με την κωδική ονομασία TITANPOINTE.

Ο ουρανοξύστης, ο οποίος έχει 29 ορόφους χωρίς παράθυρα και τρία ακόμα υπόγεια επίπεδα, ξεκίνησε να χτίζεται το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1974 από το αρχιτεκτονικό γραφείο John Carl Warnecke & Associates.

Η ιδέα του συγκεκριμένου γραφείου ήταν να φτιάξει ένα σημαντικό κτίριο σαν “φρούριο του 20ου αιώνα, όπου πρωτόνια και νετρόνια θα αντικαθιστούσαν τα δόρατα και τα βέλη και θα πολιορκούσαν ήσυχα έναν στρατό μηχανών”.

Τσέκαρε και αυτά:

Κοτόπιτα: Η συνταγή για την τέλεια γέμιση

Ελένη Χαμπέρη: Με βρίζουν γιατί κατέβηκα υποψήφια με τον Μπέο