Άγχος

Είναι λογικό, ειδικά στην αρχή μίας σχέσης να υπάρχει άγχος και ανασφάλεια, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Όμως το άγχος πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος και μπορεί να μας χαλάσει μία κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί όμορφα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα συναισθήματα άγχους και ανασφάλειας μπορεί να μας κάνουν να περάσουμε από 40 κύματα και ακόμα να καταστρέψει αυτό που μόλις άρχισε.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι σε κυριεύουν αυτά τα συναισθήματα και δεν σε αφήνουν να εκφραστείς.

Σκέφτεσαι υπερβολικά πώς να απαντήσεις σε ένα μήνυμα

Πλέον, ο περισσότερος κόσμος επικοινωνεί μέσω social media, οπότε πολύ συχνά μπαίνεις στο “τρυπάκι” της ανασφάλειας ότι αυτό που έγραψες είναι λάθος, ή ότι δεν το έγραψες καλά.

Αυτό δείχνει ότι φοβάσαι να αποκαλύψεις το ποιος είσαι και το πώς σκέφτεσαι.

Προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια ενδιαφέροντα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να αρέσουν και στον άλλο. Δεν χρειάζεται ούτε να προσποιείσαι ότι σου αρέσει κάτι που κάνει ο άνθρωπος απέναντί σου, ούτε να δείχνεις ότι δεν σου αρέσεις κάτι, που στην πραγματικότητα λατρεύεις.

Είναι σημαντικό σε μία σχέση να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, όμως να είναι στην πραγματικότητα ενδιαφέρον και για τους δύο.

Αμφισβητείς τον εαυτό σου

Όταν σκέφτεσαι πολύ κάτι πριν το κάνεις, “διώχνεις” τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό που μπορεί να προσφέρει. Το φυσιολογικό είναι να κάνεις λάθη στη σχέση σου, αλλά να είσαι ο εαυτός σου.

Συμφωνείς σε όλα

Όταν απαντάς καταφατικά σε όλα, δεν σημαίνει ότι θα αρέσεις παραπάνω στον άλλο, αλλά το αντίθετο. Δείχνεις ότι δεν έχεις άποψη και το θάρρος της γνώμης σου.

Τσέκαρε και αυτά:

Κοτόπιτα: Η συνταγή για την τέλεια γέμιση

Ελένη Χαμπέρη: Με βρίζουν γιατί κατέβηκα υποψήφια με τον Μπέο