Νηστίσιμες συνταγές

Οι νηστίσιμες συνταγές έχουν βγει από το ντουλάπι τη Μεγάλη Εβδομάδα αφού δεν τρώμε κρέας και πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να δημιουργήσουμε νόστιμα πιάτα τα οποία θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων των Ελλήνων είναι τα κεφτεδάκια! Αυτά τα λαχταριστά μπαλάκια κρέατος τα οποία μπαίνουν στο τηγάνι και μας προκαλούν απίστευτα συναισθήματα όταν τα μυρίζουμε! Κατά τη διάρκεια της νηστείας, όμως, δεν μπορούμε να τα γευτούμε και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να φάμε διάφορα πράγματα που θα μας θυμίσουν τι τρώγαμε προτού ξεκινήσουμε!

Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι από τα πράγματα τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε αν θέλουμε κάνουμε καλύτερη τη νηστεία και έχουμε την τέλεια συνταγή!

Τι θα χρειαστείς 

  • Μισό κιλό ρεβύθια βρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ένα μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • μισή κουταλιά πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
  • μισή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισή κούπα ηλιέλαιο
  • μισή κούπα αλεύρι

Πάμε στην παρασκευή 

  • Μουλιάζεις τα ρεβύθια από το βράδυ και την επόμενη μέρα τα βράζεις για 20 λεπτά
  • Μόλις βράσουν τα αφαιρείς από το νερό και τα ρίχνεις σε ένα μπλέντερ με το σκόρδο
  • Αφού γίνουν ένα μείγμα, ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα
  • Ρίχνεις δυο κουταλιές αλεύρι στο μείγμα  σου και ανακατεύεις καλά!
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου!
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις ηλιέλαιο ή απλώνεις μια λαδόκολλα στο air fryer σου και απλά τηγανίζεις τα κεφτεδάκια σου!

Tσέκαρε και αυτά: