Οδήγηση

Η οδήγηση δεν είναι αστείο! Όταν αποφασίζουμε να πάρουμε στα χέρια μας ένα τιμόνι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δίνουμε σημασία στον ΚΟΚ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν αναφέρονται σε αυτόν αλλά είναι επικίνδυνα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επιλέγουμε πολύ συχνά να φορέσουμε σαγιονάρες για να είναι πιο δροσερά τα πόδια μας! Αλλά δεν είναι το κατάλληλο υπόδημα για να οδηγήσουμε αφού μπορεί να πάθουμε ζημιά από το πουθενά!

Η σαγιονάρα μπορεί να είναι ένα πολύ άνετο υπόδημα για το καλοκαίρι, όμως δεν ενδείκνυται για την οδήγηση καθώς μπορεί να υπάρξει εμπλοκή στα πετάλια και να προκληθεί κάποιο ατύχημα!

Μπορεί στον Κώδικα οδικής κυκλοφορίας να μην υπάρχει κάποιο άρθρο το οποίο αναφέρεται στην σαγιονάρα και σε κάποιο πρόστιμο, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να είναι περιορισμένες οι κινήσεις μας και για αυτό υπάρχει ανάλογο άρθρο!

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ επιβάλλεται πρόστιμο όταν οι κινήσεις ενός οδηγού καθώς ένας οδηγός πρέπει να μπορεί να ενεργεί ελεύθερα στους αναγκαίους χειρισμούς και να μην περιορίζεται.

Το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται είναι στα 100 ευρώ και μπορεί να αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για 30 μέρες.

Αν γίνει τροχονομικής έλεγχος, είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε αστυνομικού να επιβάλλει πρόστιμο αν θεωρεί πως οι σαγιονάρες προκαλούν μη ελευθερία των κινήσεων!

Τσέκαρε και αυτά: