Πάπλωμα

Οι Σκανδιναβοί έχουν μία καθημερινή ρουτίνα που αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή για το πάπλωμα και είναι ότι το αερίζουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Παρ’ όλο που ακούγεται περίεργο υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι ικανοί να σε πείσουν να αερίζεις το πάπλωμά σου:

Φρεσκάδα και υγιεινή

Το να αερίζεις ένα πάπλωμα μπορεί να απομακρύνει την υγρασία, τις οσμές και τα ακάρεα σκόνης, με αποτέλεσμα να έχεις έναν πιο καθαρό και υγιεινό χώρο που κοιμάσαι. Αυτή η κίνηση μπορεί να αυξήσει την ποιότητα ύπνου.

Κρατάνε τη “ζωντάνια” τους

Αν αερίζεις τα παπλώματά σου μπορείς να τα κρατήσεις περισσότερο καιρό στη “ζωή”, με αποτέλεσμα να γλυτώσεις από περιττά έξοδα.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Σε περίπτωση που ακολουθήσετε αυτή την τακτική, θα μειωθεί η ανάγκη για συχνό πλύσιμο, και κατ’ επέκταση θα εξοικονομήσετε νερό και ενέργεια. Είναι μία καλή κίνηση για να είμαστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Φυσική απολύμανση

Ο ήλιος μπορεί να απολυμάνει και να κρατήσει μακριά ιούς και βακτήρια.

Πόσο να τα αφήσεις στο μπαλκόνι

Το ιδανικό είναι να μείνουν έξω για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες στον ήλιο και πολύ περισσότερο όταν τα έχεις απλώσει μετά από πλύσιμο. Αν από την άλλη δεν έχεις μπαλκόνι ή αυλή για να μπορέσεις να τα αερίσεις, τότε μπορείς να το τραβήξεις στο κάτω μέρος του κρεβατιού και να ανοίξεις το παράθυρο να μπει αέρας ή να το απλώσεις σε μια απλώστρα μέσα στο σπίτι και να ανοίξεις τον αφυγραντήρα για να τραβήξει την υγρασία.

Τσέκαρε και αυτά:

Άννα Πολτζόγλου: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Instagram και το Fame Story

Σκυλί νιώθει προδομένο και το δείχνει στην οικογένειά του